stiri Braila – debraila.ro

Dragomir vrea sa verifice daca se dau bilete in maxi-taxi / Simionescu zice ca nu e treaba Primariei

Inca din primele zile ale mandatului, noul primar, social-democratul Marian Dragomir, a anuntat ca va merge si cu maxi-taxi la serviciu, nu doar cu autobuzul sau tramvaiul, in special pentru a verifica daca va primi bilet dupa urcarea in vehicul. Fostul edil Aurel Simionescu, in prezent consilierul lui Dragomir, are o cu totul alta opinie, subliniind faptul ca nu municipalitatea trebuie sa verifice daca operatorii maxi-taxi elibereaza bilete, ci Fiscul.

„Nu a fost doar singura calatorie cu autobuzul, vor fi si altele. La fel va fi si cu maxi-taxi, vreau sa vad daca primesc bilet, daca respectam regulamentele, pentru ca sunt niste lucruri care aduc bani la bugetul local si creeaza si un anumit confort sau disconfort celor din oras”, a spus primarul, in prima conferinta publica dupa depunerea juramantului.

La sfarsitul saptamanii trecute, intrebat de situatia maxi-taxi, inclusiv de faptul ca cei care circula cu maxi-taxi nu primesc bilete, Aurel Simionescu a declarat, clar si apasat, ca aceasta situatie nu intra in atributiile Primariei, ci a ANAF-ului.

„Controlul nostru este legat de respectarea unui grafic, a numarului de microbuze care trebuie sa existe pe trasee, daca acele microbuze corespund si normele de igiena. Partea de bilete, de vandut, este o alta secventa, care intra in alte atributii. Este o problema de finante, de ANAF, de evaziune fiscala”, a precizat consilierul primarului Dragomir.

Reamintim faptul ca, in 2018, cand vor expira contractele incheiate intre Consiliul Local Municipal si firmele de maxi-taxi, Primarie poate decide renuntarea la operatorii privati de transport calatori, asa cum s-a intamplat in municipiul Galati.

Comentarii