stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir: „Toată lumea zice că sunt greu de controlat și că nu răspund la comenzi politice. Să știți că e adevărat!” | PNL acuzase „o caracatiță” legată de licitația câștigată de Concivia. În comisie a fost soțul unei PNL-iste de la vârful partidului, deși a lucrat la firma fostului baron Bunea Stancu

Primarul Marian Dragomir (foto) a comentat, în cadrul unei conferințe de presă, atacurile politice venite din partea lui Cătălin Canciu, inspector școlar general și candidatul PNL pentru fotoliul de primar al Brăilei, în legătură cu licitația pentru asfaltarea străzilor din municipiu pe o perioadă de trei ani.

Paradoxal, Cătălin Canciu a vorbit despre licitația câștigată de Concivia, firmă controlată de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu – acuzând „dijmuirea banului public”, fără să menționeze că unul dintre membrii comisiei de licitație pentru atribuirea contractului de asfaltare a fost chiar soțul adjunctei lui Canciu de la Inspectoratul Școlar, Cici Mihaela Bolovan – care este și șefa Organizației de Femeie din cadrul PNL Brăila. Mai mult decât atât, soțul PNL-istei Bolovan, aflat în comisie, a fost, în trecut, angajat al Concivia, ceea ce arată un vădit caz penal. (DETALII AICI)

Dragomir susține că Primăria Brăila a mai aplicat penalități firmei Concivia atunci când a desfășurat lucrări pentru Municipalitate și nu și-a respectat obligațiile, fapt care se va întâmplă și în cazul contractului pentru asfaltarea străzilor.

„Foarte mulți cred că, la licitațiile publice, conducătorul instituției alege societatea X sau Y pentru a îi da lucrările. De foarte mulți ani, dar mai ales în 2024, primarul nici măcar nu are dreptul să facă parte din comisia de atribuire la licitații. Este un lucru clar prevăzut în legislație. Nici nu avem dreptul să intervenim în acest sens. (…) Unde Concivia nu a reușit să respecte termenele, i s-au aplicat penalități, la fel ca și celorlalți. Eu nu mă bazez pe niciun constructor. Eu doar după ce văd pot să spun că mă bazez pe ceva, în rest nu am încredere în niciun constructor. Asta mi s-a demonstrat în acești ani!”, a declarat edilul.

„Nu vreau vreodată să trăiască cineva cu impresia

că va reuși, prin diverse metode, să se înțeleagă cu mine”

În același timp, Marian Dragomir a subliniat faptul că nu răspunde „la comenzi politice” și că nu vrea să fie „deținut de nimeni”, cu referire la faptul că fostul baron Gheorghe Bunea Stancu a fost, în urmă cu 10 ani, președintele Consiliului Județean și șeful PSD Brăila.

„Dumneavoastră știți foarte bine că sunt tot felul de chestii care se aruncă în campaniile electorale, dar tot dumneavoastră știți la fel de bine că eu refuz întotdeauna să mă subordonez aproape oricui. Și toată lumea zice că sunt greu de controlat și că nu răspund la comenzi politice. Să știți că e adevărat. N-am răspuns și nici nu răspund! Și vă mai spun încă un lucru: tuturor constructorilor care n-au respectat termenele le-am aplicat penalități, chiar și firmei Concivia. Nu răspund la comenzi politice pentru că nu vreau să mă dețină nimeni, dacă înțelegeți ce vreau să zic. Și mi-e frică de un singur lucru, doar de Dumnezeu, nu mi-e frică de nimeni altcineva. Și nici nu vreau vreodată să trăiască cineva cu impresia că va reuși, prin diverse metode, să se înțeleagă cu mine. Nu va reuși nimeni, niciodată!”, a mai menționat primarul Brăilei.

Comentarii