stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir spune ca pesedistii stau la bloc, iar liberalii in „adevarate vile”: „Noi toti, cei care locuim la bloc, va trebui sa platim apa de ploaie pentru palatele boierilor liberali”

Liberalii locuiesc in „adevarate palate”, in timp ce liderii PSD stau la bloc. Concluzia ii apartine primarului Marian Dragomir.

Daca taxa pe apa de ploaie ar fi suportata din bugetul local, cum permite modificarea legislativa initiata de deputatul Vasile Varga (PNL) si adoptata recent de Parlament, brailenii care locuiesc la bloc si care sunt mai numerosi ar plati birul si pentru cei care locuiesc la casa.

Cetateanul care locuieste la bloc ar plati, chiar si indirect, mai mult decat cei care locuiesc la casa, suprafata aflata in proprietate fiind mai mare, motiv pentru care edilul nu este de acord ca taxa pe apa de ploaie sa fie achitata din pusculita municipalitatii, unde se aduna taxele si impozitele.

„Legea nu prevede obligatia Primariei de a plati apa de ploaie. Neexistand o obligatie, ramane de analizat. Eu consider ca varianta actuala, impusa de liberali prin aceasta lege si votata de toti parlamentarii, produce niste decalaje foarte mari pe zona platii respective, deoarece cei mai multi dintre cetatenii municipiului Braila locuiesc la bloc. Exista un numar restrans de cetateni care locuiesc la casa si au adevarate palate. Sa nu va inchipuiti ca Primaria are afaceri, Primaria, daca va plati vreodata aceasta taxa, o va plati din taxele si impozitele cetatenilor, din banii nostri, ai tuturor. Si atunci cei de la bloc vor plati, indirect, o suma mult mai mare, pentru cei care detin adevarate palate. Daca ar fi sa fac o gluma cam nesarata, as putea acum sa spun ca toti cetatenii de la bloc vor plati pentru palatele liberalilor, deoarece acestia au adevarate vile si noi toti, cei care locuim la bloc, va trebui sa platim apa de ploaie pentru palatele liberalilor”, a declarat Dragomir.

Primarul mai arata ca „o comparatie” releva „o situatie foarte interesanta”: „Vom putea vedea cati lideri social-democrati locuiesc la casa in municipiul Braila si cati lideri liberali locuiesc la bloc si la casa. (…) Cetatenii municipiului de la bloc vor plati apa de ploaie a boierilor liberali care au adevarate palate.”

Comentarii