stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir: „Sper sa incepem asfaltarea strazilor din Braila la mijlocul lunii noiembrie, daca vremea va permite. Licitatia, blocata de contestatii”

Primarul Marian Dragomir a anuntat, joi, ca licitatia pentru asfaltarea si plombarea strazilor din municipiu stagneaza din cauza unei firme din Galati. Societatea a contestat procedura la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, institutia a respins cererea, insa este de asteptat, dupa cum sustine edilul, sa urmeze si alte incercari de a bloca licitatia.

Dragomir estimeaza ca, daca raspunsul la eventualele contestatii nu va fi dat in termenul maxim prevazut de lege, asa cum s-a intamplat cu prima contestatie, lucrarile vor putea incepe la mijlocul lunii noiembrie.

„Avem o societate care a contestat procedura, dar a si solicitat suspendarea licitatiei, lucru care ne-ar fi putut aduce grave prejudicii privind inceperea lucrarilor. Cel mai mare castig este legat de faptul ca, ieri (n.r. miercuri), Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dispus respingerea ca nefondata a cererii. Acest lucru inseamna ca am castigat o prima batalie impotriva celor care ne contesta si ne amana, prin aceste tertipuri, licitatia pentru asfaltare. Ei au dreptul sa faca contestatie, in termen de 5 zile, impotriva deciziei CNSC. Sper sa fie respinsa si noi sa ducem procedura mai departe. Ma astept ca apoi sa ii conteste si pe cei care castiga licitatia. Contesta de ce nu spunem cantitatile, de ce nu spunem adresa fiecarei gropi, de ce nu spunem suprafata fiecarei gropi. Am putea sa incepem asfaltarea si plombarea la jumatatea lunii noiembrie, in toate cazurile in care se contesta si nu se merge pe maximum termenului prevazut de lege. CNSC nu a dat solutia in maximum de termen, ci a doua zi”, a spus Marian Dragomir.

Lucrarile, care se ridica la aproximativ 150 de miliarde lei vechi, nu vor fi demarate daca conditiile meteorologice nu vor permite, a mai tinut sa mentioneze primarul: „Daca nu ne permite vremea, putem incepe atunci cand sunt peste 5 grade Celsius.”

Comentarii