stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir: „Promisiunea de vanzare a terenului din spatele Muzeului de Istorie a fost incheiata in ianuarie, Primaria nefiind intrebata daca isi exercita dreptul de preemtiune, cum e legal”

Primarul Marian Dragomir afirma, pe o retea de socializare, ca proprietarul celor 1326 de mp din spatele Muzeului de Istorie a incheiat promisiunea de vanzare-cumparare a terenului cu interlopul Dan Soare in luna ianuarie 2017, moment la care, cum cere legea, Primaria nu a fost intrebata daca isi exercita sau nu dreptul de preemtiune. „Noi am fost intrebati daca ne exercita dreptul de preemtiune cateva luni mai tarziu”, a explicat Dragomir.

Edilul sustine ca, initial, a transmis ca Primaria nu este interesata de achizitionarea terenului „ca urmare a unei cutume”.

„Nu a mai existat de mult o asemenea cumparare. Ulterior, in trei zile, in termenul legal, Primaria revine si isi exercita dreptul de preemtiune. De ce nu de prima data? Simplu si transparent – pentru ca prima data am considerat ca nu am fost ales primar ca sa cumpar terenuri iar ulterior m-am gandit ca este un teren interesant pentru pastrarea destinatiei de spatiu verde sau ca peste ani un alt primar sa poata extinde muzeul”, a mai adaugat Marian Dragomir.

Primarul a conchis, transmitandu-le liberalilor, care l-au acuzat ca a incercat sa cumpere terenul „in conditii tulburi”, ca au blocat proiectul „pentru ca unora nu le iesea nimic”: „In mandatul meu nu o sa iasa nimic unora sau altora pentru ca nu voi fi niciodata complice la afaceri dubioase. Cu orice risc!”

Comentarii