stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir: „Pana la sfarsitul anului, taiem 1500 de plopi. Ii inlocuim cu platani, mesteacani, ciresi japonezi, salcami si tei”

Pana acum, 550 de plopi din cei aproximativ 3.000 existenti in municipiu au fost taiati, a anuntat primarul Marian Dragomir in cadrul emisiunii „Fata-n fata”, la Realitatea TV Galati-Braila. Arborii vor fi inlocuiti cu specii ornamentale, precum salcamul sau ciresul japonez.

„Am inventariat plopii din Braila si sunt aproximativ 3.000 de plopi. Am inceput din toamna anului trecut actiunile de toaletare in cartiere, iar acum suntem pe Scolilor, am terminat cartierul Obor si ne mutam in Hipodrom. Din cei 3.000 de plopi, au fost taiati pana in prezent aproximativ 550. Urmeaza si ceilalti. Cel mai important e sa inlocuim plopii cu alte specii ornamentale. Am semnat planul de plantare a pomilor in municipiu, care incepe in aceasta primavara si continua in toamna. Inlocuim pomii cu alte specii ornamentale, mergem pe o unitate de maxim 4 specii. O sa mergem cu mesteacan, platan, cires japonez si, pentru ca Braila are un renume, cu salcam si tei”, a spus Dragomir.

Edilul a mai adaugat faptul ca isi doreste ca pana la sfarsitul anului numarul plopilor din municipiu sa fie redus la jumatate.

Comentarii