stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir nu sustine testarea elevilor de catre profesori: „Este incredibil faptul ca nu este sigilat fiecare test!”

Reprezentantii primarului si consilierii locali municipali PSD care fac parte din consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant sustin testarea elevilor la domiciliu. Anuntul a fost facut de primarul Marian Dragomir, care a precizat faptul ca i-a mandatat pe acestia sa nu voteze pentru testarea COVID-19 in gradinite, scoli si licee.

Totodata, edilul sustine ca este de acord cu testarea gratuita a elevilor cu testele achizitionate de Ministerul Educatiei.

„Apreciez implicarea cadrelor didactice, dar rolul acestora este educativ si nu trebuie sa fie implicate in testari medicale pentru care nu au fost instruite. Avand in vedere faptul ca testele sunt cu saliva, un profesor nu ii poate spune unui copil unde sa …. Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor si parintilor vor fi respectate. Va doresc multa sanatate si puterea de a lupta impotriva oricarei decizii ilegale sau lipsite de etica”, a mai mentionat Dragomir.

Mai multi internauti i-au transmis primarului ca testele de saliva au ajuns in scoli, insa neasamblate, urmand ca profesorii, desi nu au la dispozitie instructiuni, sa le imbine.

„Eu am crezut ca fiecare test este sigilat! Incredibil!”, a reactionat primarul Marian Dragomir.

Comentarii