stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, la atac: „I-am prins pe liberali cu minciuna. E o neconcordanta intre gasti: Varga si Cirligea vor atribuire directa pentru astuparea gropilor, fostul viceprimar liberal Danaila nu vrea. Danaila s-a ocupat de strazi din 2012, nu 2015”

Dupa ce doi dintre candidatii PNL la parlamentare, Vasile Varga si Florin Cirligea, au declarat public ca primarul Dragomir (PSD) ar fi trebuit sa astupe gropile din oras prin atribuire directa, in conditiile in care licitatia demarata pentru asfaltarea si plombarea strazilor este blocata de contestatii, edilul a raspuns, acuzandu-i pe liberali de minciuna.

Dragomir sustine ca fostul viceprimar Alexandru Danaila, membru PNL, este cel care a avut in subordine Directia Tehnica si ca, in cursul anului 2016, cand liberalul era in fruntea Primariei, au fost efectuate lucrari prin atribuire directa, fiind epuizat plafonul de 100.000 de euro, ceea ce duce la imposibilitatea reluarii unei astfel de proceduri.

„Este inca o minciuna liberala si i-am prins, in plina campanie, cu minciuna. Domnul fost viceprimar Alexandru Danaila, membru PNL, spunea ca dansul raspunde de un an de zile de drumurile din municipiu. Va dau dispozitia primarului din 9 ianuarie 2012, prin care se stabilesc atributiile viceprimarului Danaila, printre care si coordonarea Directiei Tehnice. Nu am gasit dispozitia din 2011, ca de atunci are (n.r. atributiile). Aceste lucruri dovedesc ca liberalii au avut un viceprimar, care din ianuarie 2012 si pana in 2015, nu a stiut ca are drumurile in subordine si nu s-a ocupat de ele. Sa spuna ei daca au stiut sau nu, a afirmat primarul.

Edilul considera ca exista „o neconcordanta intre gastile din PNL”, motivand ca, in timp ce Cirligea si Varga cer atribuire directa pentru astuparea gropilor, liberalul Danaila, fostul viceprimar al municipiului, se declara impotriva, vorbind despre o eventuala atribuire directa „cu dediactie”.

„Mai avem o minciuna liberala. Domnul Varga, candidat, impreuna cu domnul Cirligea, candidat, nu abordeaza teme legate de alegerile parlamentare, ei vorbesc despre activitatea Primariei, intr-o zona pe care nu am putut-o rezolva datorita lucrurilor pe care nu le-a facut viceprimarul PNL. Dansii ne propun sa facem o atribuire directa pentru a astupa gropile din asfalt, insa au uitat sa vorbeasca cu domnul viceprimar Danaila, care, in cursul anului 2016, a facut o astfel de licitatie publica, prin atribuire directa, care a epuizat plafonul de 100.000 de euro pentru 2016. Tot domnul viceprimar de la PNL ne spune ca noi pregatim o licitatie cu atribuire directa si atunci se contrazic. Candidatii la parlamentare spun ca primarul trebuie sa faca o licitatie cu atribuire directa, iar fostul viceprimar, membru PNL de vaza, spune ca noi pregatim o licitatie cu atribuire directa. Ei la PNL nu mai au discutii sau vin in campanie cu fumigene?”, a concluzionat Marian Dragomir.

Comentarii