stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, in costum de colindator din Maramures pe strazile Brailei: „Am primit cadou o gubita de la morosenii din Sighetul Marmatiei”

Sambata, 3 decembrie, incepand cu ora 15:00, pe strazile Brailei vor defila peste 250 de colindatori din diverse colturi ale tarii. La „Parada colindatorilor” participa si primarul Marian Dragomir, care a anuntat pe o retea de socializare ca va purta o „gubita” (n.r. haina de iarna) primita de la colindatorii din Sighetu-Marmatiei.

Edilul a tinut sa mentioneze ca imbraca o tinuta a invitatilor pentru ca la evenimentele similare din Maramures, unde vor participa si colindatori braileni, un reprezentant al administratiei gazda va purta un costum specific Brailei.

„Va invit de redescoperim traditiile poporului nostru, sa ne aducem aminte cu drag de copilarie si colinde, sa promovam tot ce este romanesc. Azi (n.r. sambata) la sedinta tehnica am primit cadou o „gubita” de la morosenii din Sighetul Marmatiei. Am imbracat-o cu drag”, a precizat Dragomir.

Comentarii