stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir: „Din toamna, locurile de parcare pot fi rezervate si platite online”

Brailenii isi vor putea rezerva si plati online, incepand din toamna, locul sau locurile de parcare pe care si le doresc. Anuntul a fost facut de primarul Marian Dragomir, in cadrul unei conferinte de presa, sursa citata precizand ca aplicatia va fi accesibila pe site-ul Primariei Braila, unde se gasesc si rubricile „Certificate de urbanism online”, „Taxa online tonaj greu” si „Plata online taxe si impozite”.

„Vom pune in bugetul Primariei sumele necesare pentru ca pe platforma certificatelor de urbanism online, pe platforma GIS, fiecare cetatean din municipiul Braila, in toamna acestui an, sa poata sa-si rezerve locul de parcare online, fara sa fie nevoit sa se depaseze la sediul Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala, sa poata plati online, rezervarea facandu-se automat, urmand ca intr-o perioada de timp sa fie trimise si restul de documente. Acest sistem nu va mai pune cetatenii pe drumuri. Se va intra pe platforma cu harta municipiului Braila, se mareste zona in care locuieste persoana respectiva, apasa pe un anumit link si se deschide harta parcarii. Locurile rezervate vor avea o anumita culoare si va fi inscriptionat numarul masinii care a rezervat locul de parcare, iar cele care nu sunt rezervate au un numar si se poate rezerva locul de parcare, se pot incarca anumite documente in sistem si se face plata online prin ghiseul.ro”, a declarat edilul.

Totodata, edilul a precizat ca atunci cand se va anuntat lansarea aplicatiei, brailenii vor putea face rezervari pe principiul „primul venit, primul servit”.

„Totul va fi foarte transparent, incarcat in timp real. Toti cei care au loc de parcare in momentul de fata vor figura cu locul de parcare rezervat si vor avea drept de preemptiune la prelungire. Si un lucru foarte important: cu 30 de zile inainte de expirarea contractului, ei vor primi notificare ca urmeaza sa le expire contractul si au posibilitatea de a opta pentru prelungire prin deplasarea la sediu sau prelungire online”, a mai adaugat Dragomir.

Aplicatia pentru rezervarea online a locurilor de parcare va functiona in paralel cu sistemul traditional, respectiv prezentarea doritorului la un ghiseu al Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala.

Comentarii