stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, despre terenurile cu 30 de bani/mp din statiunea Lacu-Sarat: „Acum inteleg de ce Chiscaniul nu a vrut asocierea. Dupa afacerea Padurea Stejaru, avem tunul imobiliar Lacu-Sarat. Tot cu liberali!”

Primarul Marian Dragomir a comentat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, dezvaluirile DEBRAILA.RO in legatura cu modul in care afaceristului liberal Vasile Dogarescu i-au fost atribuite doua terenuri in statiunea Lacu-Sarat, fara licitatie publica, la un pret de aproximativ 30 de bani/mp/luna. Trebuie precizat faptul ca Dogarescu a fost cadorisit cu terenurile in suprafata totala de 13.000 mp de catre comuna Chiscani, a carui primar, Costica Cojea, este membru PSD.

„Eu am inteles, acum, de ce nu s-a dorit asocierea intre Municipiu, Consiliul Judetean si Consiliul Local Chiscani, din partea celor de acolo. Daca ar fi existat acea asociere, tot cei de la comuna Chiscani concesionau, inchiriau, dar totul s-ar fi facut transparent si legal. Probabil ca lipsa dorintei lor de asociere are in vedere si astfel de lucruri, care au sperat unii dintre ei ca le pot face pe ascuns. Dupa afacerea Padurea Stejaru, putem spune ca avem tunul imobiliar Lacu-Sarat. Tot cu liberali! La Padurea Stejaru, stiti cu totii, erau implicati membrii ai familiei unor liberali, care au tot scaldat-o, iar aici, la Lacu Sarat, lucruruile sunt foarte clare. Cel mai interesant lucru este ca niciun cetatean care nu este membru PNL nu a fost invitat sa primeasca si el la 26 de bani/mp teren in Lacu Sarat, in timp ce unii, cu carnet de partid galben, au primit fara licitatie publica, lucru care constituie, din punctul nostru de vedere, un mare semnal de alarma. Cred ca lucrurile au fost premeditate”, a spus Dragomir.

Edilul a mai mentionat faptul ca la nivelul Primariei Braila terenurile „la aceasta suprafata” au fost atribuite „numai cu licitatie publica”: „Primarul de la Chiscani e PSD, consilierii sunt de la toate partidele, lucru care ma determina sa ma intreb daca acolo exista o necunoastere a legii, o inducere in eroare a administratiei de catre afaceristul liberal, ori exista o mare fratie imobiliara, cu interese clare. Am fi stiut din timp toate planurile de dezvoltare ale statiunii daca exista asocierea.”

Comentarii