stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, despre problema maidanezilor de pe strazile Brailei: „Recunosc, nu am facut lucruri foarte palpabile, cu exceptia sterilizarilor”

Primarul Marian Dragomir a recunoscut, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cel aproape un an de mandat nu a facut „lucruri foarte palpabile” in ceea ce priveste problema cainilor fara stapan din municipiu, aratand ca urmeaza sa fie purtate discutii cu un ONG din Germania pentru extinderea adapostului din Lacu-Sarat sau pentru construirea unui nou padoc.

„Am initiat acele actiuni de sterilizare pe care le vom continua, am ridicat si foarte multi caini, am fost si amendati de catre Directia Sanitar-Veterinara pentru ca am depasit numarul de caini din adapost, am initiat doua discutii pentru construirea unui nou adapost de caini. Am purtat multe discutii pentru a gasi solutia optima de reducere a numarului cainilor fara stapan. Prin sterilizare, noi doar reducem inmultirea cainilor in viitor si nu rezolvam o problema de moment. Ridicarea cainilor ar fi fost un lucru care nu era legal si ar fi presupus aglomerarea adaposturilor. DSV ne-a cerut sa respectam numarul de caini pe metrul patrat. (…) Recunosc, pe domeniul acesta nu am facut lucruri palpabile, cu exceptia sterilizarilor”, a spus Dragomir.

Edilul a mai adaugat faptul ca Primaria ar fi platit o suma uriasa daca ar fi ales sa construiasca un nou adapost pentru maidanezi, proiect prezentat de Dragomir in urma cu doar cateva luni, solutia unui parteneriat cu un ONG amortizand costurile.

„Ne ramane ca solutie, in iunie, un parteneriat cu un ONG din Germania, privind extinderea adapostului din Lacu-Sarat sau un nou adapost”, a subliniat sursa citata.

Comentarii