stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, despre Politia Locala: „Exista si elemente negative, care mai fac cate un abuz sau sunt aroganti cu unii cetateni, ca-n multe institutii. Niciodata n-am sa permit asa ceva cand mi se aduc la cunostinta dovezi”

Primarul Marian Dragomir a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca a urmarit discutiile pe tema Politiei Locale de pe retelele de socializare, recunoscand faptul ca exista si politisti locali care isi depasesc atributiile sau au probleme de comportament in ceea ce priveste interactiunea cu cetatenii, insa a precizat ca va lua masuri drastice atunci cand astfel de cazuri ii vor fi aduse la cunostinta. 

„Pot sa va spun ca si in Braila, la fel ca si in multe alte orase din tara, ca si in multe institutii publice, exista oameni care fac cinste meseriei lor, dar si elemente negative, care nu au de fiecare data cel mai bun comportament, mai fac cate un abuz sau uneori poate mai sunt aroganti cu unii cetateni. Ei nu fac cinste institutiei. Cu siguranta, si la Politia Locala au fost astfel de cazuri si va aduceti aminte, la inceputul mandatului meu, cand am fost nevoit sa aplic masuri de forta pentru indepartarea unui conducator al Politiei Locale care nu facea cinste institutiei (n.r. cand i-a cerut demisia adjunctului Dumitru Hahui, caruia subalternii ii spalau masina in curtea institutiei). Niciodata n-am sa permit asa ceva cand mi se aduc la cunostinta dovezi clare, orice metoda de inregistrare legala folosita in acest sens sau sesizari, pe care le voi transmite sefului Politiei Locale pentru cercetari, dar si altor institutii cu atributii in acest sens. Nu voi permite acest lucru!”, a declarat Dragomir.

Totodata, edilul a subliniat ca nemultumirea indreptatita a cetatenilor cu privire la modul in care actioneaza unii politisti locali nu trebuie sa duca „la situatii in care sa dorim desfiintarea Politiei Locale sau Politiei Nationale din orase”.

„Infractorii vor fi primii care se vor bucura. Intotdeauna sunt lucururi de indreptat intr-o institutie publica. Si la Politia Locala mai sunt lucruri destule de indreptat. Fata de ce era odata, lucrurile s-au mai indreptat, dar nu suficient”, a conchis sursa citata.

Comentarii