stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, despre majorarea taxei de salubritate cu 54%: ”Mi-am asumat aceasta decizie nepopulara”

Primarul Marian Dragomir a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca si-a asumat majorarea taxei de salubritate cu 54%, desi stia ca este ”o decizie nepopulara”. Edilul a mai precizat ca a ales sa fie ”sincer”, facand referire la hotararea unor administratii locale de a plati amenda primita de la Ministerul Mediului din bugetul local.

”Eu mi-am asumat aceasta decizie nepopulara pe care a trebuit sa o adopt, ca fiind unica solutie in acest moment. Chiar daca alte orase inca nu au adoptat nicio decizie pana in acest moment, o sa vina factura si atunci vor trebui sa plateasca. Vom vedea pe unde vor scoate camasa cand vor venii si institutiile care vor controla ce masuri au luat. (…) Eu am spus sa fim sinceri si sa nu cautam variante ocolitoare, ca pana la urma tot din banii publici, din banii cetateanilor, se plateste. Noi ne-am asumat-o direct si asta e diferenta”, a spus Dragomir.

Decizia de majorare a venit ca urmare a faptului ca nu au fost respectata legislatia cu privire la diminuarea gradului de poluare. Astfel, cantitatea de gunoi produsa la nivelul municipiului in 2016 (49.000 tone) a depasit-o cu mai bine de 3000 tone pe cea din 2015, desi ar fi trebuit sa fie redusa cu 15%.

In aceste conditii, Primaria trebuie sa achite Ministerului Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu, o taxa de 100 de lei/tona pentru neindeplinirea obiectivului, bani care vor fi adunati din majorarea taxei de salubritate.

Comentarii