stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, despre contracandidati: „Daca nu au nimic de spus despre ei, ii invit sa vorbeasca despre mine!” | Chiriac, seful CJ: „Sper sa nu fie o campanie electorala murdara. Eu sunt invatat cu Opozitia, sa fiu atacat din toate partile”

Cu aproximativ doua saptamani inainte de startul campaniei electorale pentru alegerile locale, actualul primar al Brailei, social-democratul Marian Dragomir, afirma ca nu va vorbi despre contracandidatii sai la fotoliul de edil-sef al municipiului, ci doar despre realizari si proiecte de viitor. 

„Din punctul meu de vedere, exista libertatea oricui pentru a candida la Primarie, la Consiliul Judetean sau la orice alta functie. Nu vreau sa comentez nimic despre contracandidati. In toata aceasta perioada de campanie electorala, o sa vorbesc despre lucrurile pe care le-am facut si pe care urmeaza sa le fac, nu o sa intru in polemica cu niciun contracandidat. Eu sunt ferm convins ca dansii au ce sa spuna despre ei. Daca n-au nimic de spus despre ei, vor vorbi despre mine! Sfatul general pentru fiecare candidat, inclusiv pentru mine, este sa ne prezentam realizarile din timpul vietii sau al mandatelor diverselor functii pe care le-am ocupat. Sa-si prezinte fiecare candidat propunerile de proiecte pentru viitor si atunci cand termina de vorbit despre el, sa vorbeasca despre altii. De 4 ani de cand sunt la Primarir, sunt criticat permanent. Atunci cand nu suntem in campanie electorala, le raspund, le argumentez… Acum, daca nu au nimic de spus despre ei, ii invit sa vorbeasca despre mine. Mi-as dori sa nu fie o campanie electorala murdara. Vom vorbi doar despre noi, ce am facut si ce urmeaza sa facem”, a declarat Dragomir.

De cealalta parte, Francisk Iulian Chiriac (PSD), presedintele Consiliului Judetean, care va candida pentru un nou mandat in fruntea judetului, sustine ca va raspunde eventualelor atacuri din partea contracandidatilor sai, amintind faptul ca, in ultimii 4 ani, s-a aflat intr-un razboi deschis cu PNL, dar si cu fostul prefect Catalin Boboc, candidatul PNL pentru presedintia CJ.

„Si eu sper sa nu fie o campanie electorala murdara, dar, tinand cont de istoria campaniilor electorale, n-o sa fie chiar asa. Eu sunt invatat de 4 ani cu Opozitia, sa fiu atacat din toate partile. Ceea ce este cel mai important pentru mine este sa-mi prezint proiectul «Pentru Braila tuturor», unde voi prezenta toate lucrurile pe care mi-am propus sa le fac impreuna cu echipa mea de la CJ in folosul tuturor brailenilor. Am ajutat primarii, indiferent de culoarea politica, prin proiectele de finantare de la CJ, sa-si atinga obiectivele. Pentru mine conteaza dezvoltarea unitara a judetului si nu luptele politice. Voi continua sa fiu alaturi de fiecare primar, astfel incat proiectele pe care le au pentru comunitate sa fie duse la final pentru bunastarea cetatenilor. Eu voi merge in aceasta campanie cu proiectele pe care mi le-am propus. Nu voi sta degeaba atunci cand voi fi atacat si voi raspunde la minciunile, ca sunt niste minciuni sfruntate… Au avut timp, 4 ani de zile, toti brailenii pentru a vedea ce fel de om sunt. Vom scoate la iveala fiecare calitate si defect al candidatilor, in momentul in care voi fi atacat. Mi-ar placea sa discutam despre proiecte”, a precizat Chiriac.

Comentarii