stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, despre caricaturistul Patrascan, atacat de liberalul Nechita: „Este o marca a Brailei si ne reprezinta cu cinste peste tot in tara. Chiar daca a mai facut caricaturi legate de Primarie, nicidecum politicul sau orgoliul trebuie sa primeze”

Primarul Marian Dragomir il considera pe caricaturistul Costel Patrascan, galatean la oricine, dar brailean prin adoptie, „o marca a Brailei”, catalogand ca fiind „penibila” pozitia exprimata public de consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL), care, recent, a afirmat ca opera lui Patrascan, si, in general, caricatura, nu reprezinta un act de cultura. 

„A fost penibila interventia domnului Nechita. Chiar daca uneori domnul Patrascan a mai facut caricaturi legate de Primarie, cu totii trebuie sa apreciem o caricatura, trebuie sa stim sa luam ca atare acele lucruri si nicidecum politicul sau orgoliul unora nu trebuie sa primeze. Eu consider ca domnul consilier Nechita a gresit, exagerand foarte mult. S-a vazut, de asemenea, opinia brailenilor si a celorlalti consilieri judeteni. (…) Nu se stie niciodata, poate domnul Nechita o sa inteleaga ca a gresit si isi va reconsidera pozitia. Asa ar fi bine. Stiti, orice om greseste, dar trebuie sa aiba puterea sa recunoasca faptul ca, la un moment dat, nu a avut dreptate”, a declarat edilul.

Liberalul Ovidiu Nechita s-a opus infiintarii Muzeului Umorului, o initiativa a caricaturistului Costel Patrascan, ca si sectie a Muzeului Brailei „Carol I”, precizand, in cadrul unei sedinta a Consiliului Judetean, ca nu vede ce legatura exista intre caricatura si cultura.

In ciuda explicatiilor primite din partea lui Ionel Candea, managerul Muzeului „Carol I”, consilierul judetean si-a mentinut opinia. Mai mult decat atat, Nechita a criticat unele caricaturi ale lui Patrascan si pe retelele de socializare.

Primarul Dragomir a tinut sa il laude pe Costel Patrascan la deschiderea celei de a XIII-a editii a Festivalului „Zile si nopti de teatru la Braila”, eveniment la care si-a adus aportul si caricaturistul.

„Remarc colaborarea deosebita pe care Teatrul <<Maria Filotti>> o are cu domnul Costel Patrascan. Noi suntem mandri ca dansul isi gaseste in Teatrul <<Maria Filotti>> un partener. Ne va face placere sa promovam toate actele de cultura pe care acesta le face, caricatura inteligenta adresata oamenilor care stiu sa zambeasca, care stiu sa aprecieze si sa faca de cele mai multe ori chiar si haz de necaz, pentru ca avem o viziune corecta in ceea ce priveste evolutia culturii din toate punctele de vedere. Desi dansul (Costel Patrascan – n.r.) a fost atacat in ultima perioada, noi consideram ca este o marca a municipiului Braila si ne reprezinta cu cinste peste tot in tara. (…) Dansul este bine primit oricand in institutiile de cultura care apartin Primariei, si asa va fi si in viitor”, a mai adaugat sursa citata.

Comentarii