stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir: „Curtea de Conturi ne impune sa nu mai finantam sportul brailean si sa recuperam banii de la tot, handbal, fotbal, baschet, rugby…”

Curtea de Conturi a stabilit ca Primaria a finantat ilegal, in 2015, sportul brailean, solicitand recuperarea sumelor. Primarul Marian Dragomir a contestat raportul si sustine ca situatia este una „absolut ciudata”. Finantarea pe 2015 a fost facuta similar cu cea pe 2014, din punct de vedere al procedurii, cea din urma fiind admisa de Curtea de Conturi, iar prima respinsa.

„De cand am venit primar am achitat tot ce inseamna plati catre sportul brailean, numai ca avem un control al Curtii de Conturi. Curtea nu e de acord ca Primaria sa finanteze sportul asa cum l-a finantat pana acum, sustinand ca actul normativ care este in vigoare si pe baza caruia Primaria a facut finantarile nu este optim si ar trebui sa finantam pe Legea 350. Primaria va contesta raportul Curtii de Conturi. Eu si consilierii municipali consideram ca noi trebuie sa sustinem si sa sponzorizam sportul. Avem o situatie absolut ciudata si am specificat totul in contestatie. Primaria este asociata la HC Dunarea si are obligatia de a finanta acest sport, dar cei de la Curtea de Conturi au vazut lucrurile diferit. Ca si primar, am o hotarare de Consiliu Local, votata de toti consilierii, prin care s-a prevazut ca handbalul trebuie sa primeasca o suma de bani. Hotararea nu a fost atacata de Prefectura, deci ea este perfect valabila. Nepunerea in aplicare a hotararii de catre primar si aparatul Primariei poate produce efecte pe care noi nu ni le dorim. Decizia Curtii de Conturi vine in toatala contradictie cu hotararea Consiliului Local si nu ni se impune doar sa nu finantam sportul, asa cum am facut-o pana acum, ba ni se dispune sa recuperam si sumele de bani de la tot ce inseamna sport, nu doar de la handbal, ci si de la baschet, fotbal, rugby, inot, atletism, pe anul 2015. Ciudat este ca tot Curtea de Conturi a controlat si anul trecut activitatea din 2014, cand finantarea a fost facuta in acelasi mod, si atunci s-a dispus doar recuperea de la fotbal a unei sume de bani. Atunci eu ma intreb: daca o institutie vine si controleaza aceiasi speta, identica, doi ani la rand, intr-un an este posibil si in al doilea an nu este legal, noi ce putem sa spunem? Cand a fost facut controlul legal? Cand a fost facut corect controlul?”, a spus edilul.

Legea 350 prevede organizarea unui concurs de proiecte pentru finantare, insa Dragomir sustine ca, daca Primaria va adopta aceasta modalitate, situatia va deveni imposibila: „Exista un singur club de rugby in judetul Braila. Cu cine concureaza el? Exista o singura echipa de handbal care face performanta? Cu cine concureaza? Despre ce concurs de proiecte vorbim aici?”

Comentarii