stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, catre liberali, dupa greva „Braicar”: „Ati incitat soferii. Le plangeati de mila, dar salariatilor vostri le dati salarii mai mici” | Consilier PNL: „Da, dar firma mea are un profit mai mare decat al Braicar”

La sfarsitul saptamanii trecute, cu doar cateva ore inainte de incetarea grevei de la „Braicar”, care a paralizat timp de opt zile transportul public in comun din municipiu, a avut loc sedinta Consiliului Local Municipal, in care consilierii liberali si primarul Marian Dragomir si-au „impartit” numeroase replici tema protestului soferilor si vatmanilor.

Edilul le-a reprosat PNL-istilor ca au transformat „o situatie dificila in capital electoral”, acuzandu-i de manipulare si incitare. De cealalta parte, consilierii municipali din Opozitie l-au criticat pe Dragomir pentru modul superficial in care a gestionat conflictul de munca, criticandu-l, in principal, pentru faptul ca a refuzat sa discute in mod direct cu grevistii.

„Imi pare rau de situatia creata, de faptul ca un oras a suferit din cauza unei manifestari declarate nelegale de instanta, dar trebuie sa facem clar distinctie intre dorinta si prevederi legale, intre a vrea si a respecta legea. Am vazut si de aceasta data, cum partide politice si indivizi cu interese, incearca sa transforme o situatie dificila in capital electoral. Sunt convins ca dincolo de dorinta angajatilor unei societati de a avea salarii mai mari a existat manipulare si interes electoral. Multi dintre cei care au incercat sa se catere electoral pe o astfel de manifestare, nu s-au gandit niciodata ca activitatea politica trebui sa aiba o limita”, le-a transmis primarul consilierilor municipali.

Marian Dragomir si-a continuat „asaltul”, atacandu-i in mod direct pe doi dintre alesii PNL, pe consilierii municipali Adrian Tabarac (foto dreapta), Sorin Ionita si Constantin Sarbu (foto stanga).

„Conteaza foarte mult ca un consilier local sa se duca intre oamenii aflati intr-o situatie dificila si sa nu-i incite. „Nu cedati!”, asa ati spus. „Are bani, dar nu vrea sa va dea!”. Rolul unui consilier municipal este sa gaseasca calea dialogului, nu sa-i incite pe altii contra primarului. Orice incitare si speculare politica a acestu subiect, va spun, se intoarce impotriva celor care o fac”, a spus edilul, facand trimitere la Tabarac si Sorin Ionita, cei doi consilier liberali care, intr-una dintre zilele grevei, s-au intalnit cu soferii si vatmanii.

„Asta stiti dumneavoastra!”, a fost scurta replica a lui Adrian Tabarac, cel care conduce Organizatia Municipala a PNL.

Au urmat referiri la firmele detinute de liberalii Constantin Sarbu si Adrian Tabarac si de salariile pe care cei doi le platesc propriilor angajati, care, potrivit afirmatiilor primarului Dragomir, sunt mai mici ca cele obtinute de salariatii de la „Braicar”.

Redam dialogul dintre Marian Dragomir si Constantin Sarbu:

Dragomir: „Dumneavoastra aveti doua firme. Salariatii dumneavoastra au salariul minim pe economie, fara sporuri. Aceasta este performanta mediului de afaceri liberal? Salariu minim pe economie? Spuneti ca aveti o mare aplecare catre angajatii „Braicar”, ca au salarii mici, dar ei, la firmele lor, dau salarii si mai mici. Dumneavoastra, domnule Sarbu, le dati salariu minim pe economie!”

Sarbu: „Da, domnule primar, dar salariul minim pe economie este salariul meu si al sotiei. Firma mea are doi angajati. Firma mea produce un profit mai mare decat al „Baricar” si are o cifra de afaceri mai mare.”

Dragomir: „Dar a doua firma?”

Sarbu: „A doua firma are un angajat si are tot salariu minim pe economie.”

Cand a fost intrerupt de Adrian Tabarac, cel care si prezida lucrarile sedintei Consiliului Local Municipal, primarul a raspuns: „Si la dumneavoastra e la fel. Niciun leu in plus!”

Comentarii