stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir anunta MAREA ASFALTAREA: „Asfalt pe ulitele Brailei – o vorba in care nimeni nu mai credea se transforma in fapta”

In urma cu doar cateva zile, au inceput lucrarile de modernizare a 35 de strazi din cartierul Chercea, dar si a Soselei Focsani, care, pe tronsonul strada Comuna din Paris-Soseaua de Centura, va fi extinsa la patru benzi de circulatie.

Licitatiile pentru asfaltarea strazilor din Brailita, Pisc, Vidin si Lacu-Dulce sunt in desfasurare, fiind blocate insa de contestatii.

Si „Micatis”, firma care, in opinia multor braileni, si-a batut joc, la sfarsitul anului trecut, de plombarea gropilor a reinceput activitatea pe strazile municipiului, urmand sa repare pe propria cheltuiala lucrarile care s-au dovedit a nu fi de calitate.

„Procedurile pentru Chercea si Soseaua Focsani au inceput in luna august 2016, iar pe 30 martie 2018 am predat amplasamentele catre castigatorii licitatiilor. V-am prezentat acest interval de timp pentru a realiza ce inseamna in Romania de astazi, efectiv, perioada din momentul in care pui in buget sumele respective si pana cand poti sa intri sa efectuezi lucrarile. (…) Pe Soseaua Focsani nu se va lucra pe o banda, inghesuind circulatia, ci se vor inchide tronsoane de strada, pentru ca lucrarile sa se poata desfasura in conditii optime. (…) De foarte multe ori ati deschis editiile ziarelor cu strada Prelungirea Lanului din Chercea. Era o zona plina de noroaie acolo si dupa ani si ani am reusit ca anul trecut sa predam amplasamentul catre constructor, acesta sa intre si sa finalizeze lucrarile pentru apa si canalizare, sa monteze bordurile, sa puna stratul de piatra si anul acesta vom avea asfalt. (…) Asfalt pe ulitele Brailei – o vorba in care nimeni nu mai credea se transforma in fapta”, a declarat recent primarul Marian Dragomir.

Edilul estimeaza ca „in partea a doua a verii acestui an” va incepe si asfaltarea strazilor din Brailita, Pisc, Vidin si Lacu-Dulce, dupa ce instanta se va pronunta cu privire la contestatiile depuse si procedura de licitatie va putea fi finalizata.

Totodata, Dragomir a mai adaugat faptul ca a solicitat firmei „Micatis” sa intervina cu propritate pe Calea Galati, Soseaua Baldovinesti si bulevardul Independentei, urmand ca apoi „sa intre pe toate strazile”.

Comentarii