stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir, ANUNT IMPORTANT | ”Scad chiriile la ANL” | Cat vor plati chiriasii ANL

Primarul Marian Dragomir a anuntat, pe o retea de socializare, ca pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Municipal din luna iunie se afla un proiect de hotarare care vizeaza scaderea chiriilor ANL. Masura va fi valabila si pentru chiriasii sub 35 de ani si pentru cei peste 35 de ani.

”Anul trecut Guvernul Ciolos crestea chiriile pentru tinerii care locuiesc la ANL. 
Anul acesta dupa demersurile facute de asociatiile de chiriasi, Primaria Braila si alte primarii avem posibilitatea legala sa reparam greseala unui guvern care confunda orasele de provincie din Romania cu Bruxelles”, a anuntat edilul.

Dragomir a precizat ca ”detalii vor fi afisate la avizierul fiecarui bloc ANL in luna iulie.

Chiriasii locuintelor ANL vor plati de acum cel mult un procent cuprins intre 10% si 30% din venit, după ce o Hotarare de Guvern de a reduce nivelul chiriilor a fost publicata pe 12 mai in Monitorul Oficial al Romaniei.

Daca pana acum, chiriasii de la ANL plateau cel putin 170 de lei, in noua varianta achita cel putin 85 de lei. La fel, chiriasii care locuiesc in apartamente cu doua camere, care plateau minim 237 lei, dupa noile calcule platesc cel putin 120 de lei. In cazul celor care au inchiriat trei camere in blocurile ANL, de la circa 300 de lei, cat trebuiau sa plateasca pana acum, chiria se reduce la minim 150 lei.

Comentarii