stiri Braila – debraila.ro

Primarul Chisinaului, in vizita la Braila | Ceban a fost lider al partidului pro-rus PSRM, dar si membru al Partidului Comunistilor | Primarul Dragomir: “I-am spus ca noi am ajutat refugiatii ucraineni si condamnam invazia rusa”

Ion Ceban, primarul Chisinaului, s-a aflat, marti, intr-o scurta vizita oficiala in Braila, unde, in Palatul Administrativ, s-a intalnit cu social-democratii Francisk Iulian Chiriac si Marian Dragomir, presedintele Consiliului Judetean si primarul municipiului.

Ceban a anuntat pe retelele de socializare faptul ca a discutat cu sefii administratiei locale brailene “despre mai multe subiecte si eventuale proiecte pe care le putem realiza impreuna in viitor”. Totodata, politicianul moldovean i-a invitat pe Chiriac si Dragomir la Forumul Economic al Chisinaului, eveniment care va avea loc in toamna acestui an.

Ion Ceban este primarul Chisinaului din noiembrie 2019, anterior fiind vicepresedinte al Parlamentului R. Moldova din partea Partidului Socialistilor, partid pro-rus, condus la acea vreme de Igor Dodon.

Totodata, Ceban a fost timp de opt ani, in perioada 2004-2012, membru al Partidului Comunistilor din R. Moldova, fiind chiar consultant principal in administratia fostului presedinte comunist Vladimir Voronin.

Intrebat despre aceasta intalnire, primarul Brailei ne-a precizat ca i-a transmis primarului Ceban pozitia administratiei locale, care s-a implicat in sprijinirea refugiatilor ucraineni.

Mai mult decat atat, Dragomir a condamnat invazia rusa din Ucraina in cadrul discutiilor cu Ion Ceban.

“La aceasta intalnire am condamnat actiunile violente, urmarile razboiului si am prezentat ajutorul dat de braileni refugiatilor din Ucraina. Am discutat initierea unui program privind schimburi de experienta in domeniul lucrarilor de infrastructura, cultura, etc., dar si o posibila viitoare colaborare in domeniul economic si am primit o invitatie de participare la Forumul Economic al Municipiului Chisinau pentru prezentarea oportunitatilor de dezvoltare”, a declarat primarul Marian Dragomir.

La sfarsitul anului trecut, Ceban a demisionat din Partidul Socialistilor si a infiintat un nou partid, schimbandu-si inclusiv discursul public, propunand o deschidere pro-europeana si, mai ales, pro-romaneasca.

In Romania, in ultimele patru luni, primarul Chisinaului s-a intalnit cu mai multi primari de municipii, inclusiv cu liberalul Emil Boc.

Comentarii