stiri Braila – debraila.ro

Primarul, către liberali: “Vă rugați să se întâmple ceva rău în Brăila ca să criticați. Când cade o creangă, primarul e vinovat. Când se asfaltează sau nu se asfaltează, tot primarul e vinovat. Ați făcut ceva în acești ani pentru brăileni?”

“Vă rugați să se întâmple ceva rău în municipiul Brăila ca să trimiteți un comunicat de presă sau să criticați activitatea primarului!”.

Este mesajul pe care primarul Marian Dragomir l-a transmis consilierilor locali municipali PNL, luni, la finalul ședinței Consiliului Local Municipal, după ce un liberal a cerut desființarea Regiei Autonome “Zona Liberă”, iar apoi a fost propus de colegii de partid într-o comisie care privea chiar activitatea Zonei Libere.

Social-democratul i-a întrebat pe aleșii liberali ce au făcut pentru brăilenii care i-au votat, precizând că aceștia “caută motive de Gică-contra” și au “o atitudine distructivă”.

“Când cade o creangă, în viziunea dumneavoastră, primarul e vinovat. Când apare o groapă, primarul e vinovat. Când se asfaltează, tot primarul e vinovat și când nu se asfaltează, tot primarul e vinovat! Toată această atitudine este doar pentru a căuta motive de Gică-contra, ca să criticați de fiecare dată, indiferent dacă se întâmplă sau nu ceva, un om, pe primarul Dragomir. Acum, știți cum e, această politică a dumneavoastră de Gică-contra nu este benefică. Vă spun sincer că noi nu o practicăm și, indiferent dacă vom fi la Putere sau în Opoziție, nu o să avem niciodată această atitudine distructivă. Ne întrebați la fiecare ședință ce am făcut, cum am făcut, dar să știți că, la un moment dat, roata se învârte și pot să vă întreb și eu. Dumneavoastră de când sunteți consilieri – concret, că de vorbă suntem sătui cu toții – ați făcut ceva în acești ani pentru brăilenii care v-au votat, într-un număr mai mic, dar v-au votat și v-au trimis aici?”, a declarat edilul.

Totul a plecat de la o propunere a lui Florin Gheorghiță, consilier municipal PNL, care a propus desființarea RegieI Autonome “Zona Liberă”, unde își desfășoară sau își vor desfășura activitatea Yazaki, Tesla sau Eli Park.

Paradoxal, la scurt timp după această declarație, Gheorghiță a fost propus de liberali ca membru într-o comisie de licitație la Zona Liberă.

“Vreți desființarea Zonei Libere, domnilor consilieri, iar apoi vă propuneți în comisiile de licitații. Păi, ori nu o mai desființați, ori nu vă mai propuneți în comisii! Care este logica? Știți că patru dintre “Zonele Libere” din România sunt în orașe cu primari PNL? Știți că 4.007 angajați, la Brăila, își desfășoară activitatea la societățile din Zona Liberă? Nu mai veniți cu această politică a lui Gică-contra. Dacă doreați altceva în afară de spectacol politic, m-ați fi căutat și mă găseați la Primărie”, a mai adăugat Marian Dragomir.

În urmă cu trei luni, tot într-o ședință a Consiliului Local Municipal, consilierul PNL Florin Gheorghiță (foto jos) sugerase ca în perimetrul Zonei Libere să fie produse tramvaie care apoi să ruleze în orașul american San Francisco.

Comentarii