stiri Braila – debraila.ro

Primarul, ATAC DUR la Draghincescu: „Va bateti joc de Braila si de braileni. Vedeti ca tot la propunerea mea ajungeti, fortata de Guvern? Am vazut ce face functia din om” | CNSU a decis: masca e OBLIGATORIE doar la 3 cazuri/1.000 locuitori

Primarul Marian Dragomir a lansat, miercuri dimineata, prin intermediul unui text publicat pe o retea de socializare, un atac dur la adresa Simonei Draghincescu, subprefect cu atributii de prefect.

Edilul a comentat hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prin care s-a stabilit faptul ca masca este obligatorie in toate spatiile deschise doar in localitatile unde, in ultimele doua saptamani, incidenta imbolnavirilor la 1.000 de locuitori este peste 3 cazuri.

„Orban, Tataru si Arafat confirma afirmatiile mele! Masca e obligatorie doar la peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori! Doamna subprefect Draghincescu cand anulati decizia ilegala? Ambitia, orgoliul, excesul, rautatea si razbunarea Prefecturii Braila sunt anulate de Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 49/13.10.2020 semnata de Prim-ministrul Ludovic Orban. Doamna subprefect, va deranjeaza ca CJSU Braila (n.r. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta) a aprobat prin vot propunerea mea sa nu se inchida scolile? Care a fost motivul pentru care ati refuzat sa supuneti la vot propunerea mea ca masca sa fie obligatorie doar in zonele deschise foarte aglomerate? V-am spus ca nu are logica sa porti masca cand esti singur pe strada. Vedeti ca tot la propunerea mea ajungeti … fortata de Guvern? Va deranjeaza ca Primarul Dragomir isi respecta juramantul fata de braileni, ramane corect si vertical?”, a precizat Dragomir.

Totodata, primarul a mai adaugat faptul ca subprefectul „isi bate joc de Braila si de braileni”, amintind de unele declaratii anti-masca de protectie ale Simonei Draghincescu, facute in urma cu mai multe luni.

„Doamna subprefect Draghincescu, nu pe primarul Dragomir il blocati. Va bateti joc de Braila si de braileni adoptand masuri ilegale si excesive! Ce varianta preferati? Varianta 1: Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila este anulata de drept de Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, ca institutie superioara? Varianta 2: Va trimit iar plangere prealabila si va atac la instanta de contencios administrativ hotararea? Pana sa se judece mai emiteti ca si la Festivalul Pestelui o noua Hotarare C.J.S.U. prin care anulati masurile excesive si ilegale adoptate la propunerea si insistentele dumneavoastra? Va recomand sa recititi declaratiile facute de aceeasi persoana pe Facebook. Concluziile le trageri singuri! Simona Draghincescu – prefect, pe 13.10.2020: <<De maine … toti purtam masca in spatii deschise. Este cea mai simpla si usoara masura de preventie si de oprire a diseminării unei boli, deci si a COVID 19.>> Simona Draghincescu – nu era prefect, pe 11.05.2020: <<Mastile nu ne protejeaza, este o gogorita. Nu ne mai mintit! Mastile nu ofera nicio garantie privind protectia impotriva virusilor. De ce naiba ii puneti pe cretinii astia in fruntea unor astfel de institutii?>>”, a scris edilul pe retelele de socializare, alaturand si doua capturi de ecran (n.r. foto la sfarsitul articolului).

La sfarsitul textului publicat, primarul Dragomir a lasat sa se inteleaga faptul ca Draghincescu a actionat „urmarind interesul Opozitiei sau pastrarii functiei de subprefect”.
„Serios acum, ne spuneți <<Cine ii pune pe cretinii astia in fruntea …?>> Sau nu aveti voie ca va schimba? Oricum, am vazut ce face functia din om … pe unii ii face sa se incline dupa cum bate vantul. Ce alte trasnai mai urmeaza?”, a concluzionat sursa citata.

Subprefectul Brailei: „Deci, toti purtam masti si pe strada, timp de 14 zile! Masura a fost luata pentru a incetini cresterea imbolnavirilor si evitarea inchiderii unor activitati”

Primarul Dragomir: „M-am opus purtarii mastii peste tot! Nu scrie in hotarare unde anume, ci doar „in municipiu”. O purtam si in casa, in masina?”

Comentarii