stiri Braila – debraila.ro

Primaria, CALL-CENTER pentru ucrainenii care ajung in Braila | Cum puteti sa ii ajutati pe refugiati: anuntati spatiile de cazare la 0786.763.987 | MESAJ in limba ucraineana: Мэрия города Брэила предоставляет бесплатное проживание для беженцев из Украины

Primarul Marian Dragomir a convocat, sambata seara, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, la care au participat, in afara de directorii din Primarie, sefii Institutiei Prefectului, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea”, Jandarmeriei, Politiei, Armatei, Directiei pentru Sanatate Publica si Politiei Locale.

Sedinta s-a axat pe situatia refugiatilor care tranziteaza sau raman temporar pe raza municipiului, fiind adoptate mai multe masuri care sa vina in sprijinul ucrainenilor care si-au parasit tara din cauza razboiului.

La acest moment, potrivit primarului Dragomir, in municipiul Braila se afla aproximativ 300 de cetateni ucraineni, insa se estimeaza ca numarul acestora va creste in urmatoarele zile. Majoritatea sunt cazati in hoteluri si pensiuni.

„Am facut un call-center la nivelul Primariei, cu urmatorul numar de telefon: 0786.763.987 si e-mailul: cazareucraina@primariabraila.ro. La acest numar de telefon raspunde in permanenta o persoana care vorbeste atat limba romana, cat si limba engleza. Am luat legatura si cu cei de la Comunitatea rusilor-lipoveni din Braila pentru a ne sustine atunci cand va fi nevoie si cu un translator. Colegii de la call-center vor suna la toate hotelurile din Braila, care pot oferi celor care vin din Ucraina cazare gratuita si vor comunica aceste locatii. In paralel, toti cetatenii care doresc sa puna la dispozitie un apartament, o casa sau cazare in locuinta lor pot suna la acest numar de telefon, ne pot comunica numarul de camere, iar colegii nostri vor face aceasta directionare”, a explicat edilul.

Mai mult decat atat, Dragomir a mentionat ca, atunci cand situatia o va cere, in caminele de batrani ale Primariei se vor elibera spatii de cazare, in care pot locui refugiati, fara sa existe interactiune intre ucraineni si persoanele varstnice. Totodata, Primaria ia in calcul deschiderea a doua locatii unde brailenii pot dona alimente neperisabile sau haine refugiatilor.

„Colegii de la Primarie vor suna la toate restaurantele din Braila pentru a vedea daca exista dorinta de a oferi o masa calda in interiorul restaurantelor sau, prin serviciul de catering, la hotel sau locatia unde se solicita. De transport ne vom ocupa noi. Prin Directia de Asistenta Sociala, putem asigura si noi pranz si cina, la solicitare. In momentul cand vom constata ca exista o solicitare foarte mare, vom pune la dispozitie Caminul Cultura din Chercea si fostul Liceu Forestier de pe b-dul Independentei pentru ca brailenii sa poata dona in aceste locatii, sub supravegherea Politiei Locale. Am cerut Politiei Locale sa aiba patrule permanente in zona unde sunt cazati refugiati”, a mai declarat primarul Marian Dragomir.

Detalii in limba romana sau engleza  la telefon: 004 0786 763 987 sau e-mail cazareucraina@primariabraila.ro

Mesaj in limba ucraineana:

Мэрия города Брэила предоставляет бесплатное проживание для беженцев из Украины, в пределах доступных мест.

Для получения дополнительной информации на румынском и английском языках обращайтесь по тел. 004 0786 763 987 или по электронной почте: cazareucraina@primariabraila.ro

Comentarii