stiri Braila – debraila.ro

Primaria a cumparat, cu 23 de miliarde, 12 autobuze noi, care vor circula, in locul maxi-taxi, pe traseele 16 si 17

Primaria a achizitionat, prin intermediul Braicar, 12 autobuze noi, cu 11 locuri pe scaune si 10 in picioare, a caror valoare totala se ridica la 23 de miliarde de lei vechi, fara TVA.

Autovehiculele vor circula pe traseele maxi-taxi 16 si 17, inecepand de saptamana viitoare, dupa ce contractul cu operatorul maxi-taxi de pe cele doua trasee a fost denuntat de municipalitate.

„Este un mijloc de transport cu posibilitatea de a avea acces si persoanele cu dizabilitati. Autobuzul este echipat cu un motor de 2,3 litri, cu o cutie de viteza mecanica, cu 6 trepte, are instalatie de clima, are afisaj electronic in interior si exterior. O sa creasca confortul beneficiarilor calatoriei cu mijloacele de transport in comun dupa ce autobuzele vor intra pe trasee”, a declarat Cornel Sandulescu, directorul Braicar.

Pana acum, doar 9 autobuze au ajuns in parcarea Braicar. Pana la sfarsitul lunii, a anuntat primarul Marian Dragomir, vor sosi la Braila si celelalte 3 astfel de autobuze, dotate inclusiv cu rampa pentru persoanele cu handicap si sistem de supraveghere video.

„Astept reactia cetatenilor municipiului Braila, ca sa stiu daca aceste autobuze satisfac nevoia lor de transport, pentru a avea o decizie privind viitoarele achizitii de autobuze”, a subliniat edilul.

Comentarii