stiri Braila – debraila.ro

Presedintele Consiliului Judetean, la inaugurarea Maternitatii: „Daca as fi mamica, eu as naste cu drag la Maternitatea Braila”

Vineri dimineata, in jurul orei 10:00, presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a taiat panglica la Maternitate, dupa 6 ani de la demararea lucrarilor de reabilitare si modernizare. Finantarea de peste 26 de milioane de lei a venit de la Banca Mondiala, iar termenul final era martie 2015.

Dupa ce a vazut cam fiecare incapere a Maternitatii, Chiriac le-a spus jurnalistilor prezenti la eveniment ca unitatea spitaliceasca poate fi comparata cu unitati similare din mediul privat: „Daca as fi mamica, eu as naste cu drag la Maternitatea Braila!”

„Proiectul a inceput inainte ca Maternitatea sa fie parte integranta a Spitalului Judetean, in acest moment fiind pavilionul D al spitalului. Proiectul a durat destul de mult. Primii 2 ani s-a miscat lent, s-a facut cu personalul medical in lucru si cu Maternitatea in functie, lucru care a fost un impediment. L-am receptionat in iunie acest an, am mai avut 30 de zile pentru a remedia mici defectiuni si in iulie s-a incheiat procesul verbal de receptie. Ne-am mai ocupat o luna de zile de igienizarea si aducerea la standardele proiectului a unitatii de imagistica de la parter, unde avem aparatele de radiografie, unde am pus covor PVC si tapet de tip medical. Este vorba despre eeabilitarea spatiilor spitalicesti si dotari la nivel de functionalitate, ventilatie clima, gaze medicale, instalatie de supraveghere foc-fum, dotare cu instalatie video”, a explicat Mihai Iugulescu, managerul Spitalului Judetean.

Comentarii