stiri Braila – debraila.ro

Presedintele CJ: „Vom muta Chirurgia din Spitalul 3 in corpul A, pe Buzaului. Nu imi place ce am vazut in Spitalul 3”

Presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu este multumit de modul in care arata corpul B al Spitalului Judetean, cunoscut ca Spitalul 3, vorbind despre planul de a aduna toate sectiile de Chirurgie intr-un singur loc, respectiv in corpul A, situat pe Soseaua Buzaului. In Spitalul 3 ar ramane doar saloane pentru bolnavii cronici.

„Noi ne-am gandit ca nucleul de baza al Spitalului de Urgenta este corpul A, dar asta nu inseamna ca voi neglija, in ceea inseamna investitiile si buna desfasurare a activitatii, corpul B. Rezolvand corpul A, cu ATI, cu salile de operatii, vom muta partea de chirurgie, absolut tot, in corpul A, unde doar acolo se va opera. Va fi o singura sectie de chirurgie, iar apoi locurile ramase in corpul B vor fi relocate catre alte sectii, pentru bolnavii cronici. Asa vom avea tot ce inseamna urgenta in corpul A, iar partea de cronici va fi in corpul B. Saloanele din Spitalul Judetean trebuie sa arate ca cele de la Maternitate”, a spus seful CJ.

Chiriac a mai precizat ca si corpul B trebuie reabilitat, insa procedura ar fi una dificila, tinand cont ca este vorba despre o cladire de patrimoniu.

Comentarii