stiri Braila – debraila.ro

Premiera la Braila | Dosarul lui Nicu Taranu’ ajunge la Judecatoria Faurei: judecatorii Sectiei Penale a Judecatoriei Braila s-au abtinut! | Care este motivul?

Dosarul in care a fost arestat preventiv Iancu Nedelcu, zis „Nicu Taranu”, in varsta de 66 de ani, unul dintre veteranii lumii interlope, va ajunge pe masa judecatorilor de la Judecatoria Faurei. Decizia a fost luata de presedintele Tribunalului Braila, dupa ce judecatorii Sectiei Penale a Judecatoriei Braila au formulat cerere de abtinere.

Este o premiera in materie penala, existand insa situatii similare atunci cand vorbim de procese civile. Mai exact, toti judecatorii Sectiei Penale au pronuntat, in calitate de judecatori de drepturi si libertati sau judecatori de camera preliminara, diverse solutii in dosarul lui Nicu Taranu’, in special cu privire la masurile preventive, fapt care le interzice sa participe la judecata in fond. 

Pentru ca nu mai exista alti judecatori in afara celor cinci, respectiv Diaconescu Macarenco Speranta, Teodorescu Daniela, Belei Andreea Carmen, Margarit Cristina si Dan Irina Mihaela, Tribunalul a decis sa desemneze pentru solutionarea in continuare a dosarului o alta instanta egala in grad cu Judecatoria Braila, respectiv Judecatoria Faurei.

Astfel, Judecatoria Faurei va pronunta, in locul instantei initial competente, prima sentinta in dosarul instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Braila.

Ce spun procurorii? | Nicu Taranu si Perche au santajat administratorul unei sali de jocuri, pentru a ii lua aparatele

Comentarii