stiri Braila – debraila.ro

Premiera | Iluminat stradal cu LED-uri pe Calea Calarasilor | Primarul Dragomir: „12.659 corpuri de iluminat pe led vor fi montate in Braila”

Iluminatul stradal clasic va ramane o amintire pentru municipiul Braila. Timp de doi ani, vor fi montate peste 12.500 de corpuri de iluminat pe LED-uri, a caror nivel de iluminare va fi controlat „inteligent”, costurile noului iluminat public ecologic urmand sa se reduca substantial.

Primarul Marian Dragomir a anuntat ca, marti, 7 februarie, au fost deja montate 40 de astfel de corpuri de iluminat pe Calea Calarasilor, pe tronsonul cuprins intre Bariera Calarasilor si „Capatul lui 4”.

„Prima zi (sau noapte) cu iluminat pe leduri!!! 12.659 corpuri de iluminat pe led, stradale si pietonale, de diverse intensitati vor fi montate in Braila, 79 tablouri electrice, sistem dimming si telemanagement”, a precizat edilul pe o retea de socializare.

Potrivit sursei citate, printre beneficiile noii tehnologii se numara, pe langa reducerea costurilor cu aproximativ 40%, nivelul inalt de intensitate luminoasa si durata mult mai mare de viata a corpurilor de iluminat.

Comentarii