stiri Braila – debraila.ro

Prefectul, MASURI pentru concertele de Zilele Brailei: „Doar cu vaccin sau test si masca e obligatorie! Va fi o zona ingradita” | La Cluj, la Electric Castle, nu s-a purtat masca

Masuri impuse de autoritati in cazul concertelor de Zilele Brailei, care vor avea loc, in serile de sambata si duminica, pe Esplanada Dunarii: zona din fata scenei va fi ingradita, iar accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate sau celor care prezinta un test negativ. Totodata, purtarea mastii de protectie in perimetrul delimitat cu garduri va fi obligatorie.

Prefectul Nicusor Ciocan (USR) a declarat pentru DEBRAILA.ro ca le recomanda tuturor celor care vin pe Faleza sa poarte masca de protectie, insa obligativitatea se refera doar la cei care vor participa la concerte, intrand in zona ingradita.

„Am avut o sedinta cu sefii Politiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Directiei de Sanatate Publica, la care a participat si organizatorul evenimentelor, respectiv Primaria Braila. Este obligatorie purtarea mastii de protectie in zona inchisa, doar pentru sambata si duminica. E vorba despre cei care participa la concerte. Propunerea a fost sa se poarte masca peste tot, insa am convenit sa ramana doar pentru partea restrictionata. Accesul in zona ingradita se va face cu certificat de vaccinare, test negativ sau dovada trecerii prin boala. Dupa zona ingradita va exista si o zona tampon, ca sa nu stea lumea calare pe garduri. Trebuie sa se respecte si distantarea sociala”, ne-a precizat Ciocan.

Intrebat de ce masca este obligatorie la concertele de pe Faleza Dunarii – in conditiile in care, in urma cu doar cateva zile, la Festivalul „Electric Castle” (judetul Cluj), nu s-a purtat masca, prefectul Ciocan a facut trimitere la un articol din Hotararea de Guvern nr. 826 din 5 august 2021.  

La Electric Castle, unde a participat inclusiv premierul Florin Citu, au avut acces doar persoanele vaccinate sau testate negativ, insa fara a fi obligate sa poarte masca de protectie, cum se poate observa in numeroasele imagini surprinse la concertele din judetul Cluj.

Articolul din HG la care face referire prefectul Brailei:

„(…) la nivelul judetelor/localitatilor unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori, organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori si cu purtarea mastii de protectie. Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.”

IMAGINI de la Electric Castle:

Comentarii