stiri Braila – debraila.ro

Prefectul ii spune sefului CJ „sa iasa de sub birou”: „UPU e plina de oameni” | Chiriac il invita pe Boboc la o discutie in fata jurnalistilor: „Sa spuneti problemele in care eu nu m-am implicat!”

Cresterea alarmanta a numarului de braileni infectati cu noul coronavirus readuce in prim-plan razboiul declaratiilor intre prefectul Catalin Boboc (ex-PNL) si Francisk Iulian Chiriac (PSD), presedintele Consiliului Judetean. De la inceputul pandemiei, Boboc si Chiriac s-au contrat public de nenumarate ori, atacuri ironice si acuzatii grave venind din ambele parti.

Primul care a reaprins scanteia este prefectul. Pe o retea de socializare, Catalin Boboc i-a transmis, luni, sefului judetului „sa iasa de sub birou”, anuntand ca „Unitatea de Primiri Urgente este plina de oameni”. In replica, Francisk Iulian Chiriac il invita pe prefect „la o discutie de fata cu presa”.

„Domnule presedinte al CJ Braila, TREZESTE-TE!!! Dragilor, doar ce m-am intors de la Spitalul Judetean: Unitatea de Primire Urgente este plina de oameni care merg speriati la spital si cer sa fie testati chiar daca nu au simptome. Si e normal ca oamenii sa fie speriati, avand in vedere evolutia numarului de cazuri. Este important sa stiti ca, in acest moment, depasirea unei medii zilnice de aproximativ 40 de internari poate duce la intrarea in colaps a sistemului medical local. Prin instrumentele limitate pe care le am, in calitate de prefect al Brailei, am facut tot posibilul ca atât in perioada de urgenta, cât si in cea de alerta sa asigur, impreuna cu personalul medical, DSP si ISU, buna functionare a serviciilor de sanatate, insa, in acest moment, fac apel inca o data la voi, sa intelegeti ca este extrem de important ca impreuna sa fim responsabili si prin efortul fiecaruia sa limitam agravarea crizei. Totodata, fac apel la presedintele Consiliului Judetean sa iasa de sub birou, macar acum, in ceasul al 13-lea si sa nu mai fuga de responsabilitate pentru ca subiectul este sensibil. Dupa cum stiti, Spitalul Judetean este administrat direct de catre Consiliul Judetean, care dispune de resursele si parghiile necesare pentru gestionarea acestei situatii. O situatie care ii afecteaza, din pacate, cu preponderenta pe cei mai vulnerabili dintre noi si care nu au posibilitatea de a se trata la un spital privat”, a precizat Catalin Boboc.

Presedintele Consiliului Judetean i-a lansat, tot pe retelele de socializare, o provocare prefectului judetului, cerandu-i sa spuna in cadrul unei conferinte de presa comune ce are sa ii reproseze.

„Acum aveti ocazia de fata cu presa si cu mine, desigur, sa spuneti care sunt problemele in care eu nu m-am implicat si nu v-am ajutat. Sper ca decizia dvs. sa fie inteleapta si sa participati maine (n.r. marti), ora 10:00, la Sala Ronda, la o discutie de fata cu presa, despre problemele sensibile cu care se confrunta cetatenii judetului Braila. In cazul in care va ganditi sa nu fiti intelept si sa nu participati, va dovedi faptul ca nu ati facut altceva decat sa va folositi de functie si de pandemie pentru a va face cunoscut in randul oamenilor. Va astept!”, i-a transmis Chiriac lui Boboc.

Judetul Braila se apropie de 700 de cazuri COVID-19, peste 200 de persoane infectate fiind internate in spitalele brailene.

Comentarii