stiri Braila – debraila.ro

Prefectul, despre testele din China: „Sa facem experiente pe braileni? Nu pot fi de acord! Sa ne uitam ce s-a intamplat in Spania si Cehia, cu testele false. Daca testul e fals pozitiv pentru cineva si il ducem la Boli Infectioase, cand persoana, in realitate, e sanatoasa?”

Prefectul Catalin Boboc a comentat declaratiile primarului Marian Dragomir, potrivit carora Ministerul Sanatatii nu permite aducerea din China a peste 3.000 de teste rapide, donate Municipalitatii de firma Glorious Lighting, care isi desfasoara activitatea in fostul centru comercial Armonia. 

„Eu inteleg perfect asteptarea si nevoia de a efectua cat mai multe teste, dar, decat sa facem astfel de teste care pot conduce la abordari gresite din partea medicilor si sa punem astfel in pericol viata oamenilor – cum s-a intamplat in Spania si Cehia, prefer sa ne concentram toata energia pe punerea in functiune a echipamentelor sigure, respectiv aparatele Real Time PCR. (…) Sa facem experiente pe braileni? Eu cu asa ceva nu pot fi de acord. Specialistii si autoritatile in domeniul medical nu au omolgat asa ceva. Sa ne uitam ce s-a intamplat in Spania si Cehia, cu testele false. Daca testul e fals pozitiv pentru cineva si il ducem la Boli Infectioase, langa pacienti cu noul coronavirus, cand persoana, in realitate, e sanatoasa?”, a precizat Boboc.

Totodata, prefectul a negat faptul ca Primaria a transmis o adresa Institutiei Prefectului, prin intermediul careia cerea sprijin pentru ca testele din China sa ajunga la Braila, dupa cum a afirmat primarul Dragomir.

„Nu avem o astfel de adresa. Oricum, putin relevant! (…) Eu stiu ca da bine, in aceasta perioada, sa vii cu astfel de solutii, dar ele trebuie sa fie si eficiente, nu doar sa sune frumos. Haideti, mai bine, sa ne concentram pe punerea in functiune a laboratorului pentru Real Time PCR pe care le vom primi – cel de la Al Dahra si cel care urmeaza sa fie achizitionat de Spitalul Judetean  si sa ne asiguram ca ne aprovizionam la timp cu kituri de testare pentru acestea! Pregatirea pentru aparatul de la DSV este in grafic!”, a concluzionat sursa citata.

Primarul Dragomir spune ca chinezii de la Armonia vor sa doneze peste 3.000 de teste rapide, dar DSP nu e de acord! | „Am trimis adresa scrisa catre Prefectura si DSP”

Comentarii