stiri Braila – debraila.ro

Prefectul Brailei, despre refugiati: “Suntem pregatiti sa oferim ajutor!” | Au fost identificate spatii pentru amplasarea eventualelor tabere pentru refugiati

Iulian Timofei, prefectul judetului Braila, a anuntat, joi, “in urma dialogului si analizei cu factorii decizionali”, ca au fost identificate spatiile pentru amplasarea eventualelor tabere pentru refugiatii din Ucraina, daca situatia o impune.

Declaratia lui Timofei vine in contextul invaziei militare rusesti din Ucraina si intrarii deja pe teritoriul Romaniei a unui numar mare de cetateni ucraineni.

“In situatia in care suntem solicitati sa primim pe raza judetului Braila persoane care au fost fortate sa-si paraseasca domiciliul din cauza conflictului armat din Ucraina, suntem pregatiti sa oferim ajutor. Va dati seama, aceste locatii erau deja stabilite, iar acum doar au fost reconfirmate in urma unei analize efectuata de catre institutiile si autoritatile publice locale”, a declarat prefectul judetului.

Totodata, Iulian Timofei i-a asigurat pe braileni ca Institutia Prefectului va gestiona “cu promptitudine orice solicitare de sprijin sau alte situatii ce pot aparea in acest context”.

Comentarii