stiri Braila – debraila.ro

Prefectul Boboc, dupa atacurile lui Dragomir si Chiriac: „Sa nu se repeada la declaratii doar pentru ca pot da bine. Dupa criza, e liber la politica!”

Fara sa faca referire directa la Marian Dragomir si Francisk Iulian Chiriac, primarul municipiului si, respectiv, presedintele Consiliului Judetean, prefectul Catalin Boboc a comentat declaratiile celor doi capi ai administratiei locale, care l-au criticat in mai multe randuri, in special in urma propunerii DSP Galati ca brailenii si galatenii infectati cu COVID-19 sa fie tratati in spitalele din municipiul Braila.

Boboc a afirmat ca „niste voci cu autoritate au prezentat intr-un anume fel situatia”, precizand ca cei care au procedat in acest mod „nu trebuie sa se repeada la declaratii doar pentru ca ele pot da bine”.

„Lumea s-a inflamat un pic. Atunci cand iti asumi ca un spital va fi spital suport COVID-19, foarte multe lucruri se rezolva. Cand ai calcat intr-un astfel de spital, stii exact la ce sa te astepti, stii ca bolnavii de acolo sunt pozitivi la COVID-19 si atunci iti iei toate masurile de precautie. Varianta cealalta este aceea ca intr-un spital pe care te il consideri curat, este foarte probabil sa intri in contact cu un pacient pozitiv la COVID, dar fara simptome, cum sunt majoritatea celor care au acest virus si tu nici macar sa nu stii. Considerandu-l sanatos din acest punct de vedere, evident ca il tratezi cu mai multa lejeritate. Masurile de protectie nu sunt aceleasi! Am stat si am asteptat sa discut cu cei care se pricep. (…) Am avut o discutie cu toti reprezentantii spitalelor din Braila, manageri si directori medicali, cu primarul si presedintele Consiliului Judetean, si am stabilit un plan de actiune, care, la final, s-a transformat in planul de lupta al Brailei cu aceasta criza. (…) Nu vrea sa creez o polemica pe acest subiect, dar pentru ca niste voci cu autoritate au prezentat intr-un anume fel situatia, brailenii, care nu aveau toate datele problemei, evident ca s-au inflamat. Am inteles perfect situatia si consider ca cei care au mai multe date la dispozitie, in astfel de situatii, nu trebuie sa se repeada la declaratii doar pentru ca ele pot da bine. Este timp suficient ca toata lumea sa faca politica cat vrea. Criza va tine o scurta perioada si cred ca se poate abtine oricine sa faca politica pentru aceast bucatica de timp, dupa care e liber la politica. Dar nu acum! Cred ca trebuie sa avem cu totii alte prioritati”, a declarat prefectul la Realitatea TV Galati-Braila.

Comentarii