stiri Braila – debraila.ro

Popa, seful PNL, nu DEMISIONEAZA in cazul guvernarii cu PSD, cum anuntase: „Ma voi supune, ca n-am ce face. Decizia mea este de a ramane in PNL” | Totusi, deputatul promite ca PNL nu va colabora cu PSD, pe plan local: „Ceea ce tine de ograda noastra, voi face in asa fel incat sa crestem frumos si sanatos. Nu voi colabora cu PSD la Braila”

Deputatul Alexandru Popa nu va demisiona din fruntea PNL Braila daca va fi votat un Guvern PNL-PSD, dupa cum anuntase in urma cu mai bine de doua luni de zile. Invitat intr-o emisiune online, la Reperul TV, parlamentarul a fost intrebat despre declaratia facuta la inceputul lunii septembrie, cand a afirmat ca, in scenariul unei aliante PNL-PSD, prefera sa isi depuna mandatul de presedinte al filialei si sa plece acasa.

Totusi, in ciuda faptului ca se va „supune” deciziei luate de conducerea centrala a partidului, Popa a subliniat faptul ca nu va exista o alianta PNL-PSD si la nivel local, liberalii braileni urmand sa faca „Opozitie constructiva impotriva PSD”.

„Decizia mea personala este de a ramane in PNL. Eu cand am inceput cariera politica, m-am inscris in PNL, nici in Florin Citu, nici in Ludovic Orban. PNL nu e reprezentat doar de Orban sau Citu. Eu am intrat pentru principiile liberale, avand o activitate in privat si sper sa ducem partidul acolo unde ii e locul. Eu nu voi colabora cu PSD la Braila. Cat ma pricep si cat pot, voi face Opozitie impotriva PSD, la Braila. Deciziile nationale si aliantele nationale nu le decid eu. Daca la Centru se hotaraste o alta linie, ma voi supune ca n-am ce face. Ceea ce tine de ograda noastra, voi face in asa fel incat sa crestem frumos si sanatos, cu o Opozitie constructiva impotriva PSD. (…) Eu mi-am spus punctul de vedere si am votat impotriva negocierilor cu PSD. Daca colegii mei de la Centru, care au o experienta mult mai vasta, au decis ca singura varianta e PSD, partidul trebuie sa-si urmeze cursul. (…) Intre PNL Braila si PSD Braila nu va exista nicio alianta”, a declarat liderul PNL Braila.

Totodata, Alexandru Popa a mai adaugat faptul ca va vota un Guvern PNL-PSD „doar daca va fi un premier PNL”, descriindu-l pe Nicolae Ciuca, premierul propus de liberali, ca fiind „un premier care poate scoate tara din criza, un om cu o cariera de succes si o mana de fier”.

Comentarii