stiri Braila – debraila.ro

Popa, șeful PNL Brăila, în mijlocul unui SCANDAL NAȚIONAL cu nume grele | Amenințări cu ARESTĂRI în PNL | Ziarul Libertatea: “Popa este cel care a relatat a doua zi în Parlament, mai multor colegi, despre evenimentul de la restaurant”

Ziarul Libertatea a publicat, luni, un articol care a stârnit un scandal național, dezvăluind faptul că mai mulți parlamentari PNL ar fi fost amenințați de către Silviu Mănăstire, fost secretar-general adjunct al partidului, cu dosare la “Doi și un sfert”, serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne.

Mănăstire este considerat a fi omul de încredere al lui Lucian Bode, secretarul general al PNL și ministrul Afacerilor Interne.

Silviu Mănăstire i-ar fi amenințat pe mai mulți parlamentari PNL cu “arestări”, arătând că “are prieteni la DGIPI, serviciul secret al MAI”.

Incidentul s-ar fi petrecut la sfârșitul lunii octombrie 2022, într-un restaurant din București.

Atunci, în contextul amenințărilor, “mâna dreaptă” a lui Bode ar fi rostit mai multe numele grele din partid, precum Rareș Bogdan (europarlamentar), Dan Motreanu (europarlamentar), Iulian Dumitrescu (președinte PNL Prahova și prim-vicepreședinte PNL), Dan Vîlceanu (deputat și fost secretar general PNL) și Hubert Thuma (președintele CJ Ilfov).

Potrivit surselor citate de Libertatea, deputatul Alexandru Popa (foto), șeful PNL Brăila, “este cel care a relatat a doua zi în Parlament, mai multor colegi, despre evenimentul de la restaurant”.

Popa este un apropiat al lui Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Și Dan Vîlceanu, fost secretar general al PNL, a declarat pentru Libertatea faptul că informația a plecat de la deputatul Popa.

“Am avut o discuție cu mai mulți colegi la Parlament și domnul Alexandru Popa, colegul meu de la Brăila, ne-a povestit despre dialogul pe care l-a avut cu domnul Mănăstire și despre faptul că la acest eveniment am fost printre cei menționați de domnul Mănăstire, alături de alți colegi”, a menționat Vîlceanu.

La polul opus, contactat de Libertatea, liderul liberalilor brăileni a negat faptul că ar fi povestit la grupul parlamentar PNL despre amenințările lui Silviu Mănăstire. A mai subliniat faptul că “nu mai ține minte prea multe”.

“Domnul Vîlceanu ar fi corect să-și asume ce aude dumnealui, nu să relateze povestirile pe care și le închipuie. Nu mi se pare corect să mă ducă un coleg în punctul în care să am discuții în PNL. În local era și gălăgie, nu pot să spun că s-a întâmplat sau nu. Eu am venit la 11.30, am stat jumătate de oră și am plecat. Eu l-am salutat pe domnul Mănăstire și atât, nu am avut discuții contradictorii. Nu s-a întâmplat nimic care să mă deranjeze. Mai departe, ce discuții au fost între el și colegii mei, fiecare coleg e mare și vaccinat și poate să spună dacă l-a deranjat ceva”, a povestit parlamentarul brăilean pentru Libertatea.

Silviu Mănăstire a negat categoric informațiile, catalogându-le drept “invenții”.

Comentarii