stiri Braila – debraila.ro

Popa, deputat PNL: „Autoritățile locale n-au făcut nimic pentru turismul brăilean. Centrul Vechi este într-o paragină continuă. La noi în județ, dacă suntem realiști, nu există turism”

„La noi  în județ, dacă suntem realiști, nu există turism!”. Este concluzia deputatului Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, care a făcut această afirmație în cadrul unei conferințe de presă, avându-l alături pe liberalul Constantin Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului (foto).

Popa a vorbit despre stațiunea Lacu-Sărat – arătând că „singura investiție serioasă” este privată – cu referire la resortul omului de afaceri Vasile Dogarescu. Totodată, parlamentarul a adus în discuție și Centrul Vechi, criticând măsură Primăriei de a supraimpozita cu 500% clădirile aflate într-o stare avansată de degradare.

„Am avut o discuție cu domnul ministru (n.r. Constantin Daniel Cadariu) despre situația turistică pe care o aveam în Brăila. Singură investiție serioasă din Lacu Sărat este resortul înființat de domnul Dogărescu. Situația stațiunii Lacu Sărat este una pe care o știm cu toții. Administrația locală a dus în acest punct întreaga stațiune. Nu este investit nimic! Singură investiție este de 20 de milioane de euro, într-un câmp și un lac așa cum l-a lăsat Dumnezeu. Am discutat și problema Centrului Cechi, care este într-o paragină continuă. Noi am putea dezvolta turismul la Brăila, având și Dunărea, având un Centru Vechi foarte frumos, dar care nu a fost valorificat așa cum trebuie. Ne ascundem neputința sub un mesh sau o cladire nereabilitată… Doar luăm măsuri populiste, impozităm cu 500% pe cei care nu-și reabilitează clădirile din Centrul Vechi. Dar când faci asta trebuie să vezi dacă ai fost în stare să reabilitezi toate clădirile care sunt în patrimoniul Consiliului Local. Avem o istorie bogată, avem o poveste – știți că turiștii sunt atrași de o poveste și un peisaj frumos”, a declarat Popa.

Deputatul liberal a mai adăugat faptul că „autoritățile locale nu au făcut nimic pentru turismul brailean”.

„Avem Dunărea, avem Centrul Vechi, avem stațiunea Lacu Sărat, dar la noi  în județ, dacă suntem realiști, nu există turism. Noi încercăm să ne cârpim cu două-trei investiții private în care noi, statul, nu am avut nicio contribuție. Acesta e adevărul dacă suntem realiști! În afară de câteva investiții private, autoritățile locale nu au făcut nimic pentru turismul brcăilean. Mergeți și vedeți Faleza și vă puteți da seama că am dreptate”, a mărturisit sursa citată.

Comentarii