stiri Braila – debraila.ro

Popa, candidat PNL la parlamentare: „Grupul de firme pe care il reprezint a atras fonduri europene in valoare de 12 milioane de euro. Nu am avut nicio legatura cu statul”

Alexandru Popa, cel care ocupa primul loc pe lista PNL Braila pentru Camera Deputatilor, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca a decis sa intre in cursa electorala pentru un fotoliu de parlamentar din cauza „piedicilor” de care s-a lovit atunci cand, in calitate de antreprenor, a demarat procedurile necesare accesarii de fonduri europene in domeniul agriculturii. 

„In primul rand vreau sa multumesc organizatiei judetene si organizatiei centrale pentru sprijinul acordat vizavi de candidatura mea. Sunt tanar, provin din mediul privat, nu am avut in intreaga mea activitate, chiar daca este una scurta, nicio legatura cu statul. Am fost manat sa intru in aceasta cursa electorala de piedicile pe care le-am intalnit in activitatile curente pe care le-am desfasurat in societatile pe care le conduc, vizavi de fondurile europene, de procedura greoaie pe care am intampinat-o. Am crezut ca prin experienta pe care am acumulat-o pot aduce un plus valoare societatii, iar intreaga mea activitate, din momentul in care am venit de la facultate si am inceput munca efectiva in agricultura, a fost bazata pe fonduri europene. Am reusit sa accesez cateva proiecte si am vazut unde sunt punctele slabe. Suma totala pe care am accesat-o prin grupul de firme pe care il reprezint este de 12 milioane de euro. Sunt fonduri pentru mediul privat”, a explicat Popa.

Totodata, liberalul a facut din nou referire la acuzatiile care au fost lansate la adresa sa in spatiul public, legate de faptul ca, in trecut, ar fi avut probleme cu legea.

„Cand am intrat in aceasta cursa mi-am asumat, stiam ca vor fi si chestii de genul asta.  Imi asum! Bine, faptele reale nu coincid cu ceea ce a fost prezentat public. (…)  Nu am avut nicio amenda penala si nu am fost niciodata trimis in judecata. Au fost niste atacuri indreptate catre tatal meu, fiind primar (n.r. primarul comunei Ciresu) – au fost in 2016, in campania electorala”, a mai declarat sursa citata.

Popa si-a publicat CAZIERUL: „Este curat!”

Comentarii