stiri Braila – debraila.ro

Politistii, vizite la scoli / 8 elevi chiulangii au fost dusi la ore

Vineri, 18 martie, politisti de la Biroul Proximitate au desfasurat activitati specifice pentru mentinerea unui climat de siguranta civica in zona a 6 unitati scolare din municipiu, pentru identificarea elevilor care absenteaza de la cursuri si pentru respectarea legislatiei privind comercializarea alcoolului si a produselor din tutun minorilor.

Oamenii legii au verificat 6 paznici care efectuau serviciul la scoli si au dialogat cu elevii aflati in pauza, cu privire la prevenirea delincventei juvenile.

De asemenea, au fost efectuate verificari la 5 unitati comerciale din zonele invecinate unitatilor e invatamant, fara a fi constatate probleme deosebite, si a fost aplicata o sanctiune contraventionala, in valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Pe timpul desfasurarii activitatilor, politistii au depistat 8 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, sens in care politistii i-au informat pe reprezentantii legali ai acestora, precum si unitatile scolare, pentru luarea masurilor conforme cu regulamentele interioare.

Comentarii