stiri Braila – debraila.ro

Politistii braileni, in actiune | 75 de masini au fost trase pe dreapta. Aproape 50 de soferi, pusi sa sufle in fiola

Politistii braileni actioneaza, la fiecare sfarsit de saptamana, in municipiu si judet, pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

Astfel, in ziua de 5 februarie, politisti de la Ordine Publica si Rutiera, impreuna cu jandarmi, au actionat in municipiu si pe raza orasului Insuratei, in zona unitatilor cu profil discoteca, club, cafe-bar, pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea faptelor antisociale, precum si combaterea incalcarilor regulilor de circulatie.

Pe timpul actiunilor, au fost verificate 58 de societati comeciale, legitimate 106 persoane, 20 fiind controlate corporal sumar, au fost oprite in trafic 75 de autovehicule si au fost testate cu aparatul etilotest 48 de soferi.

De asemenea, au fost constatate 95 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 34.000 de lei, si doua infractiuni la regimul rutier.

Dintre amenzile aplicate, 73 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si 7 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, iar 5 au fost aplicate la alte acte normative.

Ca masura complementara, oamenii legii au retras 8 certificate de inmatriculare si au ridicat in vederea suspendarii 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru conducerea vehiculului sub influenta alcoolului.

Comentarii