stiri Braila – debraila.ro

Politistii braileni, controale in trafic: trotinetele electrice, in vizor!

Pe 7 august, in intervalul orar 18:00-20:00, politisti din cadrul Biroului si Serviciului Rutier au actionat, pe raza municipiului, pentru combaterea abaterilor comise de conducatorii de trotinete electrice.

Cu aceasta ocazie, oamenii legii au aplicat 19 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind circulatia pe drumurile publice prevazute de O.U.G. 195/2002, valoarea totala a amenzilor fiind de 3.335 de lei .

Astfel, in urma activitatii, politistii au aplicat 9 sanctiuni conducatorilor de trotinete electrice, 4 conducatorilor de biciclete, o sanctiune pentru neportul centurii de siguranta, o sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului, o sanctiune pentru utilizarea telefonului mobil la volan, o sanctiune pentru neacordare prioritate de trecere a vehiculelor si alte 2 sanctiuni contraventionale vizand alte abateri la O.U.G. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

De asemenea, politistii au retinut 2 de permise de conducere.

Actiunea a avut caracter preventiv si a avut ca principale obiective combaterea abaterilor comise de conducatorii de trotinete electrice, combaterea comportamentelor in trafic, de natura sa prejudicieze siguranta rutiera, precum si mentinerea unui climat corespunzator de disciplina rutiera.

Politistii rutieri informeaza ca deplasarea cu aceste mijloace de transport trebuie sa se faca cu respectarea prevederilor O.UG. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

Inspectoratul de Politie Judetean transmite si cateva reguli de respectat pentru o conduita preventiva:

– pe trotinete se poate afla doar o persoana;
– deplasarea cu biciclete/trotinete de copiii neinsotiti se poate face doar de cei care au implinit 14 ani;
-utilizati casca de protectie si elementele luminoase si reflectorizante in echiparea trotinetei, pentru a va proteja si pentru a creste vizibilitatea in deplasarile pe drumul public;
-circulatia pe trotuar cu trotineta electrica este interzisa!
-daca un drum este prevazut cu pista pentru biciclete, atunci trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectiva. In lipsa acestei piste, circulatia trotinetelor electrice este permisa numai pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa este de 50 km/h.
-adoptati permanent o conduita preventiva in trafic, in timp ce conduceti trotineta electrica si nu va angajati in efectuarea de manevre riscante.

Este interzis consumul de alcool si in cazul deplasarilor cu biciclete/trotinete.

Comentarii