stiri Braila – debraila.ro

Politistii braileni au confiscat… peste 30 de tone de nisip

Luni, 6 februarie, in jurul orei 11:00, politistii Postului de Politie Comunal Sutesti au depistat in trafic, pe DN 22, in comuna Sutesti, un ansamblu de vehicule, compus din autoutilitara si semiremorca, condus de catre un barbat de 30 de ani, din judetul Buzau.

In urma controlului efectuat, oamenii legii au constatat ca buzoianul transporta cantitatea de 32,6 tone de nisip pentru constructii, fara a avea documente care sa ateste provenienta. Astfel, in conformitate cu prevederile Legii 12 din 1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, s-a procedat la ridicarea in vederea confiscarii a intregii cantitati de nisip, care valoreaza 1.340 de lei, si predarii unei societati din localitate.

Fata de sofer s-a luat masura sanctionarii cu amenda in valoare de 500 de lei si, intrucat nu avea tichetul de cantar la bordul autovehiculului, politistii i-au mai aplicat o amenda de 500 de lei, conform H.G. 1373 din 2008 privind reglementarea furnizarii si transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din Romania.

Comentarii