stiri Braila – debraila.ro

Politistii au luat cu asalt municipiul, cele trei orase si comunele | Peste 100 de persoane legitimate si 4 permise suspendate

Politistii braileni au actionat, weekend-ul trecut, pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si pentru mentinerea climatului de liniste si siguranta publica.

Astfel, in zilele de 17 si 18 martie, politisti din cadrul Politiei Municipiului, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, de la politiile orasenesti si sectiile de politie rurala arondate, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Politistii au verificat 40 de societati comerciale, au legitimat 106 persoane, dintre care 34 au fost controlate corporal sumar, si au oprit in trafic 82 de autovehicule.

De asemenea, politistii din cadrul Biroului Proximitate au verificat 14 unitati de cazare turistica, in scopul prevenirii incalcarii prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, precum si a normelor referitoare la asigurarea protectiei turistilor.

Cu aceasta ocazie politistii au instruit 3 paznici si 18 angajati ai unitatilor verificate.

Au fost constatate 118 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 22.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 92 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 3 conform Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 16 conform Legii 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 3 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, iar 4 la alte acte normative.

Ca masuri complementare, politistii au ridicat in vederea suspendarii 4 permise de conducere, au retras 3 certificate de inmatriculare si au confiscat produse alimentare si bauturi alcoolice, in valoare totala de 550 de lei.

Comentarii