stiri Braila – debraila.ro

Politician pro-Ceausescu si anti-NATO in PSD Braila | Dobrota, consilier judetean, vorbeste despre „PROSTII CARE NE CONDUC” – PSD fiind la guvernare, lauda regimul comunist si ironizeaza NATO: „Pana vine sa te apere NATO cu 500 de militari…” | Context: Ministerul Apararii, la PSD. 3 membri PSD fac parte din Consiliul Suprem de Aparare a Tarii

In contextul invaziei militare ruse din Ucraina, unul dintre alesii locali PSD din judetul Braila isi manifesta public nostalgiile comuniste si opiniile anti-NATO. Mai mult decat atat, politicianul vorbeste despre „prostii care ne conduc”, partidul din care face parte aflandu-se la guvernare, iar ministru al Apararii Nationale fiind chiar un social-democrat de top, respectiv Vasile Dancu.

Pe o retea de socializare, Marius Valentin Dobrota (foto), consilier judetean si membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, s-a exprimat categoric impotriva trecerii prin Romania a armamentului oferit Ucrainei de tari NATO, oferind exemplul Ungariei lui Viktor Orban.

„Eu nu sunt de acord cu tranzitul de armament prin Romania cu destinatia Ucraina. Ungaria a oferit un refuz categoric, iar Polonia nu a primit solicitari. Repetam greselile din cel de-al Doilea Razboi Mondial fiindca prostii care ne conduc nu cunosc istorie? Suntem, inca o data prostii Europei? Doar prostii care nu cunosc istorie pot repeta greselile trecutului”, afirma consilierul judetean PSD.

Totodata, tot pe retelele de socializare, Marius Dobrota il promoveaza pe Nicolae Ceausescu, laudand regimul comunist si publicand fotografia fostului dictator.

„Nici un neam, nici o tara si nici un derbedeu nu avea curajul sa ne strice linistea si sa ne distruga pacea in timpul fostului regim. Prima regula a unui stat, a unui conducator de tara sau a unui locatar, pe care trebuie sa ne-o reamintim din cartile de istorie sau din invataturile parintilor, a fost aceea de a se <<pune bine cu vecinii>>”, considera Dobrota.

In continuarea argumentatiei sale, PSD-istul ironizeaza NATO si Statele Unite ale Americii, cu referire la invazia militara rusa care a fost condamnata si de Romania: „Pana vine sa te apere NRF-ul (n.r. Forta de Raspuns a NATO) cu 500 de militari sau unchiul SAM (n.r. guvernul amercian), intr-un termen rezonabil de 5-10 zile, poti ramane in chiloti sau mai rau, fiindca nu da nimeni nici o ceapa degerata pe neamul nostru.”

Marius Dobrota este consilier judetean de aproape 20 de ani si lucreaza ca economist la Compania de Utilitati Publice „Dunare”, institutie unde este angajata si sotia sa. La inceputul carierei politice, actualul PSD-ist a fost membru PRM, ba chiar presedinte al Organizatiei de Tineret PRM Braila.

Comentarii