stiri Braila – debraila.ro

Politia Braila: “Toate RADARELE vor fi scoase pe sosele” | Cand incepe si cat dureaza actiunea

Inspectoratul de Politie Judetean anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca, in perioada 28-30 iunie, politistii rutieri vor desfasura activitati pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza.

Actiunea se desfasoara la nivel national, conform Planului de actiune pentru combaterea cauzei generatoare de accidente grave – VITEZA.

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe sosele si autostrazi, pentru depistarea celor care depasesc viteza legala.

Potrivit sursei citate, se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale si cinemometrele portabile model TruCAM.

Totodata, se vor utiliza si aparatele etilotest, etilometru si drugtest, pentru depistarea si sanctionarea celor aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

In primele cinci luni ale anului 2019, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave inregistrate in tara noastra, ocupand locul trei in ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai putine decat in perioada similara a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai putine decat in perioada similara a anului trecut) si ranirea grava a altor 499 (cu 119 mai putine decat in perioada similara a anului trecut).

Comentarii