stiri Braila – debraila.ro

„Poezia” liberalului Nechita: scandalul fara sfarsit al panourilor publicitare din Sala Polivalenta | Iordache, consilier judetean si proprietarul panourilor: „Care ar fi problema? Ca nu vrea domnul Nechita?”

Un subiect aruncat in spatiul public la inceputul acestui an a revenit in prim-plan, tot prin vocea consilierului judetean liberal Ovidiu Nechita.

In sedinta Consiliului Judetean de la sfarsitul lunii octombrie, Nechita a vorbit din nou de panourile publicitare pe care consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) le detine in Sala Polivalenta, deranjat de faptul ca propunerea de a muta sediul echipei de handbal „Dunarea” din Polivalenta in Palatul Administrativ, pe care a initiat-o, a fost ironizata de inamicul sau politic.

„Sa le dati jumatate din spatiul de la PNL, ca si asa nu il folosesc pe tot”, a comentat Iordache, care este si vicepresedinte al HC Dunarea.

La auzul reactiei, PNL-istul a rabufnit: „Daca tot facem bascalie, dati 25 mp ca sa putem pune si panourile, in folosinta gratuita.”

Ovidiu Nechita i-a transmis presedintelui Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, ca panourile lui Iordache sunt inca in Sala Polivalenta, desi PND-istul a negat, in sedinta din septembrie, acest fapt.

„Vecinul domnului Nechita, domnul senator Rotaru (n.r. PSD), cu care a mers impreuna la meciul de handbal, poate sa confirme ca nu a vazut scris numele site-ului pe care il detin scris pe nicaieri. Putem cere la DIGI. Minte ca de obicei! Contractul este valabil, fetele beneficiaza acum de caldura de la aerul ala conditionat. Care ar fi problema? Ca nu vrea domnul Nechita?”, a replicat consilierul judetean PND.

Dupa sedinta Consiliului Judetean, liberalul Nechita a postat pe o retea de socializare mai multe fotografii din timpul unui meci de baschet, in care apar panourile lui Catalin Iordache, vorbind despre „o recompensa pe bani publici”. Totusi, facem precizarea ca panourile publicitare au fost acoperite in timpul meciurilor de handbal desfasurate in Polivalenta.

Cum a inceput scandalul?

Doua panouri aflate in Sala Polivalenta, prin care isi face publicitate o publicatie online, aflata in proprietatea consilierului judetean Catalin Iordache, aflat la primul mandat, au starnit o avalansa de declaratii si jigniri in plenul legislativului judetean, in sedinta din ianuarie 2017.

Atunci, liberalii, in frunte cu Ovidiu Nechita, au cerut lamuriri cu privire la modul in care au fost amplasate panourile, Iordache explicand ca este vorba despre un barter intre publicatie si echipa de handbal, incheiat, in urma cu patru ani, cand nu era consilier judetean.

Prin contractul amintit, publicatia lui Catalin Iordache a pus la dispozitia HC Dunarea un aparat de aer conditionat, aeroterme si calorifere eclectrice, primind la schimb dreptul de a-si face publicitate in Sala Polivalenta. Totodata, Iordache este, din 2015, membru sustinator al clubului de handbal, beneficiind astfel de publicitate gratuita la manifestarile clubului.

In 2016, Catalin Iordache a devenit consilier judetean, iar in 2017 a fost ales vicepresedinte al HC Dunarea.

Ca replica la acuzatiile liberalilor legate de faptul ca un contract de comodat prevede darea in folosinta gratuita a unui bun, fara a primi nimic in schimb, PND-istul afirmase ca, daca exista suspiciuni cu privire la modul in care a fost incheiat contractul, Consiliul Judetean ar trebui sa traga la raspundere HC Dunarea, in contextul in care proprietarul Salii Polivalente nu este HC Dunarea, ci Consiliul Judetean.

Comentarii