stiri Braila – debraila.ro

Podul peste Dunare mai are de asteptat | Chinezii contesta pentru a doua oara castigatorul contractului

Asocierea formata din patru firme chineze, una spaniola si societatea romaneasca Euro Construct Trading 98, detinuta de regele asfaltului Dan Besciu, care a pierdut licitatia pentru Podul suspendat de la Braila, a contestat din nou castigarea contractului de catrea asocierea italiano-japoneza Astaldi – IHI Infrastructure Systems.

Noua contestatie a fost inregistrata la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, potrivit economica.net, pe 13 noiembrie. Si italienii de la Astaldi au contestat admisibilitatea ofertei firmelor din China.

Chinezii au depus prima contestatie pe 19 octombrie, insa a fost respinsa, dupa o saptamana, din cauza faptului ca a fost formulata prematur.

Asocierea ASTALDI S.p.A. (Italia) – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD. (Japonia) a fost declarata castigatoarea contractului pentru proiectarea si executia Podului suspendat peste Dunare de la Braila.

Proiectul are o valoare de aproximativ 2 miliarde de lei, fara TVA.

Durata contractului, care va fi semnat dupa expirarea perioadei legale de depunere a contestatiilor, este de 48 de luni din care 12 luni proiectare si 36 luni executie.

Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 120 luni.

Comentarii