stiri Braila – debraila.ro

PNL critica plombarile lui Dragomir | Danaila (PNL): „Mixtura asfaltica folosita in sezonul rece e „de 15 ori mai scumpa” decat cea normala” | Primarul: „Domnul Danaila minte din nou”

Plombarile realizate pe mai multe strazi din municipiu de firma afaceristului brailean Aurel Gropeneanu, castigatoarea contractului pentru lucrari de reparatii stradale in valoare de aproape 1,5 milioane de euro, sunt intens criticate de liberali. Consilierul judetean Marian Sirbu sustine ca plombele ar fi fost „puse in valuri”, in timp ce fostul viceprimar Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Judetene PNL, afirma ca mixtura asfaltica folosita in sezonul rece este „de peste 15 ori mai scumpa” decat cea folosita in mod normal.

„Cu tristete va anunt ca firma care face plombari la Braila executa lucrari de aceeasi calitate ca si cei dinaintea lor. Uitati-va la plombe, veti vedea ca sunt denivelate, sunt facute in acelasi stil. Probabil ca sunt aceiasi oameni care lucreaza si au schimbat doar firma, in rest nu se vede nicio diferenta. Mergeti pe strada Grigore Alexandrescu si veti vedea acolo cum plombele sunt puse in valuri. Si sunt utilaje, intr-adevar, noi. Eu va spun ca si cu utilajele vechi se facea treaba mai buna decat cu utilajele astea noi. Problema nu e de utilaj, utilajul face ce-i cere omul. Ca daca-i utilaj nou, el nu merge singur, e tot un om care-l utilizeaza. Si interesul acelor oameni exista sau nu exista”, a spus Sirbu.

Totodata, Danaila a lasat sa se inteleaga ca Primaria ar fi ales sa demareze lucrarile in pragul iernii pentru ca firma lui Gropeneanu sa castige mai multi bani, folosind o mixtura asfaltica speciala, rezistenta la temperaturi foarte scazute.

„Exista tehnologie si poti sa asfaltezi pana la -5 sau -7 grade Celsius, o chestiune de genul asta, dar tona de asfalt de genul respectiv este de peste 15 ori mai scumpa decat cealalta cantitate de asfalt. Adica ai asfaltat o groapa, asta inseamna ca alte 15 nu mai pot fi asfaltate, ca ai vrut tu sa pui asfalt iarna, neaparat. Si trebuie vazut rezultatul licitatiei, ca nu cumva exact pe zona asta sa fi fost o diferenta de pret foarte mare, la ce inseamna asfalt clasic sa fie un pret foarte mic, iar la celalalt, pretul foarte mare si sa se asfalteze mai mult in perioada rece”, a declarat liderul liberalilor.

De cealalta parte, primarul Marian Dragomir spune ca astfel de mixturi asfaltice au fost folosite pe strazile Brailei si atunci cand Alexandru Danaila era viceprimar si se ocupa de asfaltari. Edilul a negat faptul ca mixtura asfaltica stocabila, care se poate aplica si cand sunt inregistrate temperaturi negative, „este de peste 15 ori mai scumpa” decat cea normala.

„Domnul Danaila minte din nou, stiind ca brailenii n-au cum sa verifice. Arunca in vant niste cifre care sa socheze, sa revolte si considera ca si-a facut treaba, ca l-a aranjat pe Dragomir. Numai ca, surpriza, Dragomir vine cu actele, cu documentele, care spun urmatorul lucru: pentru mixtura asfaltica normala platim 223 de lei fara TVA, per tona, iar pentru cea stocabila platim 140 de lei fara TVA. Cam asa sta treaba, pe acte, nu pe vorbe”, a mentionat edilul.

Legat de calitatea lucrarilor executate de firma lui Gropeneanu, Dragomir recunoaste ca nu a fost multumit de primele plombari, „avand in vedere ca este o societate noua pe acest domeniu”, insa a observat ca „au inceput sa lucreze mai bine”.

Comentarii