stiri Braila – debraila.ro

PNL, castigator in razboiul cu PSD din instante: liberalii braileni pot candida!

PNL a castigat, cel putin in prima instanta, razboiul cu PSD, care a contestat candidatura lui Catalin Boboc la presedintia Consiliului Judetean, dar si listele de candidati pentru Consiliul Judetean si Consiliul Local Municipal.

Tribunalul Braila si Judecatoria Braila au respins, in cursul zilei de vineri, contestatiile social-democratilor, stabilind faptul ca a fost respectata legislatia electorala. Astfel, PNL nu va fi scos din cursa electorala.

Deciziile cele doua instante pot fi contestate la Curtea de Apel Galati si, respectiv, Tribunalul Braila.

Candidatura lui Catalin Boboc, asumata de Alianta PNL-Braila Noua, pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, dar si listele cu candidatii PNL pentru Consiliul Judetean si Consiliul Local Municipal au fost contestate de PSD, care a reclamat incalcarea legislatiei electorale.

Concret, social-democratii au afirmat ca listele de sustinatori pentru Catalin Boboc nu contin sigla aliantei PNL-Braila Noua, in conditiile in care cele doua formatiuni politice si l-au asumat pe fostul prefect drept candidat.

Un alt motiv invocat de PSD este faptul ca Alianta PNL-Braila Noua a fost constituita doar pentru functiile de primar si presedinte CJ, in timp ce fiecare partid are lista proprie cu candidati pentru Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean.

Potrivit textului uneia dintre contestatii, PSD sustine ca legea „nu lasa la latitudinea formatiunilor politice, care compun o Alianta electorala, participarea la alegeri pentru anumite functii pe liste comune sub egida Aliantei, iar pentru alte functii pe liste separate ca partide unic-statatoare”.

„Legiuitorul a impus, din momentul incheierii unei aliante electorale, obligatia de a participa la alegerile locale din 2020 cu candidati comuni, pe liste comune de candidati si avand la baza liste comune de sustinatori”, se mai arata in documentul citat.

Comentarii