stiri Braila – debraila.ro

PNL Braila a pierdut fotoliul de PREFECT: USR il va propune pe Nicusor Ciocan! | Cine este viitorul prefect al judetului

Liberalii braileni au pierdut fotoliul de prefect al judetului Braila in cadrul negocierilor din coalitia guvernamentala, acesta revenind Aliantei USR-Plus. Liderii coalitiei PNL-USR-PLUS-UDMR au batut in cuie, luni seara, dupa o serie de blocaje, cum se vor imparti posturile de prefecti.

Astfel, judete ca Braila, Ialomita Buzau, Galati si Vaslui, dar si Bucurestiul au fost alese de USR-PLUS, in timp ce PNL a luat judete ca Ilfov, Prahova, Sibiu, Alba, Brasov, Olt, Dolj, Constanta, Vrancea si Iasi. UDMR a vrut judetele Cluj, Arad, Salaj, Satu Mare si Covasna. 

USR-PLUS il va propune pentru fotoliul de prefect al judetului Braila pe Nicusor Ciocan, vicepresedinte al USR Braila si fost candidat pentru un mandat de senator la alegerile parlamentare din 2020.

In varsta de 42 de ani, Ciocan este inginer si economist, lucrand la Agentia pentru Dezvoltare Regionala SUD-EST, institutie care are sediul in Braila si faciliteaza absorbtia fondurilor europene la nivelul celor sase judete componente ale regiunii, respectiv Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea. Sotia lui Nicusor Ciocan lucreaza la Compania de Utilitati Publice „Dunarea”.

In 2020, prefect al judetului a fost chiar actualul presedinte interimar al PNL, Catalin Boboc, urmat in functie, insa ca interimar, de Simona Draghincescu, propusa tot de liberali.

Reamintim faptul ca prefectii sunt demnitari si pot fi membri de partid, potrivit unei decizii recente a Guvernului.

Comentarii